Samfund

Nyt projekt i Køge skal forebygge magtanvendelser på botilbud

En ny metode skal være med til at forebygge, at der opstår situationer på Køge Kommunes botilbud, hvor udviklingshæmmede borgere er udadreagerende – og samtidig klæde medarbejderne på til at håndtere det på den bedst mulige måde, hvis det alligevel skulle ske.

Køge Kommuner er én ud af i alt fem udvalgte kommuner af Socialstyrelsen som skal være med i projektet, og som hermed skal afprøve den nye metode, som generelt har vist gode resultater i psykiatrien.

Det betyder i første omgang, at udvalgte medarbejdere på botilbuddet Agerbækhuse får uddannelse i metoden og skal prøve den af i hverdagen. Hvis det viser sig at være en succes er målet at udbrede metoden til hele Agerbækhuse og det tilknyttede aktivitetscenter Blumesvej.

  • Det er afgørende, at vi som kommune suger den nyeste viden til os og hele tiden prøver nye metoder af, som kan gøre hverdagen bedre for medarbejdere og borgere. Det gælder egentlig alle områder i kommunen. Derfor er jeg også rigtig glad for, at vi er blevet en del af der her projekt, som forhåbentlig kan give medarbejderne nogle nye værktøjer, som kan forebygge svære episoder. Det er en gevinst for både medarbejdere og borgere, siger borgmester Marie Stærke.

I løbet af projektet samarbejder Køge Kommune med Socialstyrelsen, VIVE, de øvrige projektkommuner samt SOPRA, som er dem, der underviser i metoden der kaldes ”Law Arousal 2”.

Køge Kommune har modtaget 1.950.000 i tilskud fra Socialstyrelsen til at gennemføre projektet, som løber fra den 1. januar 2021 – 31. december 2024.

Kommentarer