Magaxin

Tre grunde til at købe et funkishus

Artiklen er sponsoreret.

Leder du efter ny bolig? Så kan det være, at du skulle kigge efter et funkishus. Det er en meget populær hustype i disse tider og med god grund. Lær hvorfor i denne oversigt.

Hvad er et funkishus?

Navnet ‘funkishus’ kommer fra ordet ‘funktionalisme’ og beskriver en hustype, som første gang dukkede op i 1920’erne. En funkis villa har en meget skarp og klar geometrisk form, asymmetrisk placerede vinduer og et meget minimalistisk udtryk. Det har gjort, at funkishuse i dag er meget populære og eftertragtede, da de passer perfekt ind i mange danskeres minimalistiske smag. Læs mere om funkishuse her.

Store rum

Et funkisvilla består af store, åbne rum. Det skaber et let og elegant udtryk i hjemmet samt en velfungerende overgang mellem ude og inde. Et funkishus er derfor meget moderne i disse tider, hvor boligkøbere er ude efter store rum, som kan opfylde flere funktioner, om det så er køkkenalrum, spisestue kombineret med opholdsstue eller noget helt tredje.  

Flot lysindfald

Funkishuse har store vinduer, som er placeret med henblik på at lukke mest muligt lys ind i hjemmet. Det betyder, at de største vinduer typisk er placeret i stuen, som vender mod syd, hvor solen skinner fra. På den måde får du et naturligt oplyst hjem, som aldrig føles dunkelt eller underbelyst. Derudover kan du spare lidt på el-regningen, da du ikke i samme grad har brug for lamper til at lyse dit hjem op – det har du hele solen til at klare for dig.

Moderne og minimalistisk

Funkishuse er indbegrebet af skandinavisk minimalisme. Det er således et hus, som aldrig bliver umoderne. Derfor er det også et let hus at indrette, da det stadig føles elegant, selvom du ikke fylder det til bristepunktet med møbler. På den måde kan du både få et hjem, der er hyggeligt og elegant på samme tid.

Kommentarer