Magaxin

Guide: Sådan indretter du et stilrent køkken-alrum

Artiklen er sponsoreret

Du står i den heldige situation at du skal til at indrette dit køkken-alrum, eller måske du blot er nysgerrig på hvad inspiration du kan hente til lignende rum. Omstændighederne er i og for sig ikke relevante, da resultatet bliver det samme. Her får du et par gode tips og tricks til indretning af et stilrent køkkenalrum.

Klassisk belysning

Det første, der vil blive nævnt her, er måske noget af det sidste, man lige kommer til at tænke på, når det kommer til indretning af ens køkken-alrum. Belysningen. Det kan virke som en meget lille del, af at få det store indretningspuslespil til at gå op, men den er langt fra ubetydelig. Valget af belysning, både i form af typen og den specifikke lampe, har meget at sige for helhedsudtrykket i rummet. Vælger man eksempelvis at gå med en lampe som PH5 en klassiker, vil mange mene, får man det mere stilede og velkendte look – som går godt til næsten enhver stilart.

Ensartede overflader

Nu er belysningen på plads, og så kommer alt det andet, som kan virke totalt uoverskueligt at finde rundt i. Hjælp dig selv, ved at vælge ensartede og nemt overskuelige overflader. Det behøves ikke nødvendigvis at være totalt ens, men hvis farve, materiale og stil stemmer overens i en harmonisk sammenhæng, bliver det både mere stilrent og nemmere at gå til. Dette gælder såvel i indretningen af køkken-alrummet, som i den daglige brug af det. Man kan vælge flader i køkkenet som er nemmere at gøre rene, eller en dug til spisebordet som uden problemer kan tages af, vaskes og lægges på – så god som ny. Valget i at finde ensartede flader, giver desuden plads til at der er andre ting i hjemmet som måske af udseende trækker mere opmærksomhed til sig. Eksempler givet er en klassisk lampe, et maleri eller lignende.

Minimal pyntning

Det kan godt virke svært at holde det hele så stilrent og simpelt – især hvis man er typen, der lidt for nemt kommer til at falde for alle de søde nipsting og sager, når man er på udkig rundt i butikkerne. Her er det dog vigtigt, i hvert fald hvis man gerne vil forsøge at opretholde det stilrene udtryk, at man holder sig lidt tilbage på det punkt. For mange små ting der fylder og gør helhedsindtrykket rodet, fratager det overordnede element af stilren og klassisk!

Kommentarer