Køge by

Foredrag om Shakespeares mange ansigter

Denne aften fortæller Niels Brunse om, hvad Shakespeares værker kan sige os om menneskelivet og hvad vi ved om Shakespeares eget liv: sønnen, faderen, elskeren, ægtemanden, skuespilleren og ikke mindst forfatteren.

“Vi ved ikke så meget med sikkerhed, men dog en hel del mere end ingenting” forlyder det.
Hvorom alting er får publikum et spændende indblik i, hvad der gør Shakespeare til en af de helt store i verdenslitteraturen – måske den største!

Prisvindende foredragsholder

Niels Brunse har beskæftiget sig med Shakespeare i mere end tredive år, oversat alle hans skuespil og selv skrevet en lille, underholdende bog om ham (Shakespeares ansigter, 2011).

I 2018 udkom sjette og sidste bind af William Shakespeares samlede værker i Niels Brunses mesterlige oversættelse og i dets kølvand flød mange anmelderes roser og litteraturpriser, bl.a. Weekendavisens litteraturpris

»En af de vigtigste grunde til, at avisens kloge og gode læsere har valgt netop dig, Niels Brunse, som prismodtager – i et i øvrigt fornemt, stærkt felt – er nok den, at du ikke blot har oversat, men egentlig har gendigtet Shakespeare«, skriver anmelder Mikkel Brun Zangenberg i Weekendavisen.

Foredraget foregår onsdag den 8. januar 2020, kl. 19. (Entré: Køb billet 25 kr)
Køge Bibliotek, Kirkestræde 18, Køge

Kommentarer