Magaxin

Find den rette voks til dit hår

Artiklen er sponsoreret.

Har du hår, du godt kan lide at style, så du ved præcis, hvordan det sidder og bliver siddende? Hvis du har kort hår, er det måske voks, du tyer til. Der findes mange forskellige former for voks, så det handler ikke altid om bare at tage den første den bedste ned fra hylden – det kan godt kræve, at du får prøvet en del forskellige af undervejs i processen.

Der er til gengæld nogle ting, der går igen, når man kigger efter voks. Først og fremmest er det tit muligt at læse, hvor stærk voksen er. Nogle har fokus på, hvor godt et hold, der er i den, mens andre tilføjer håret noget glans. Ret naturligt er voks med til at gøre håret mere mat at se på. Vælger du en voks med glans i, kan du undgå dette relativt nemt. Du kan finde en oversigt og finde den bedste hårvoks her.

Voks kan bruges på mange forskellige måder. Måske din frisør har vist dig, hvordan han eller hun typisk bruger det, og nu er det den metode, du lidt efterligner. Men du skal huske, at voks er med til at give dig frihed til at lege med dit hår og gøre det til sit helt eget – for selvom din frisure måske er klippet til en bestemt ting, kan du sagtens eksperimentere med at arbejde det i helt andre retninger med en god hårvoks.

Gode alternativer eller supplementer

Synes du, at hårvoks godt kan virke meget stift og svært at arbejde med? Måske du har en voks, der har for stærkt et hold. Så kan du med fordel vælge en blødere voks, der er med til at guide håret i den rette retning, uden det er lige så fastlåst, som det kan være med en stærkere voks. Du kan også vælge at kigge på, om der måske er andre produkter, der kan hjælpe dit hår på rette vej.

En clay voks er også blødere end den mere klassiske hårvoks, så det kan være, det er den vej, du skal gå. For nogle er det nok, hvis man sprøjter saltvand i håret, mens det stadig er fugtigt. Det er med til at gøre håret lidt mere stift, så det bedre kan holde faconen – og specielt hvis du føntørrer det, kan du få indflydelse på, hvordan det skal se ud, når du er færdig.

Kommentarer