Magaxin

Drømmer din familie også på 90×200 cm madrasser?

Artiklen er sponsoreret.

Søvn har du brug for. Sådan er det bare, og din krop vil altid før eller siden minde dig om det – Gab. Du kender sikkert udmærket alle de måder, du fysisk og mentalt kan blive træt på. En god nats søvn er simpelthen noget af det bedste, du kan gøre for hele dit legeme. En ordentlig seng med lige den type madras, som passer til dig, er derfor en noget nær nødvendig investering.

90×200 cm er en ganske normal størrelse for en springmadras eller boksmadras til en enkelt person (også kaldet en enkeltseng eller enmandsseng). I disse moderne internettider kan du sikkert finde et attraktivt 90×200 cm madras tilbud online. Så tøv ikke med at tage et kig hvis du mangler en ny sovemadras. Det kan nemlig sagtens betale sig at sove godt!

To singler, en seng

Som nævnt er en madrasstørrelse på 90×200 cm velegnet til en enkelt person, men faktisk består mange dobbeltsenge af to single madrasser. Det er nemlig særdeles vigtigt, at du vælger en madras, som har en blødhed eller hårdhed, der egner sig bedst muligt til din vægt og kropsbygning. Kravene til din side af dobbeltsengen kan derfor også afvige fra den side, din partner sover på.

Et stort antal sengerammer er eksempelvis også skabt til at rumme to individuelle boksmadrasser. Bruger I desuden en fælles topmadras, vil de to halvdele alligevel i høj grad føles som en stor seng. En praktisk løsning som du kan finde i mange danske pars soveværelse.

Skal der ben på?

En god boksmadras er superpraktisk, da den kan udgøre en seng helt i sig selv. Du behøver nemlig ikke købe en sengeramme til den. I stedet kan du nøjes med at montere fire ben eller to meder, som kan fås i mange forskellige udgaver og faconer. Kombineret med et flot sengetæppe er det muligt at sætte sit helt eget designpræg på sovepladsens udseende.

Måske kan du også finde et smart sengegærde, som du kan anbringe mellem hovedenden og væggen. Med tæppe, ben og gærde ligner boksen pludselig en ”rigtig” seng og ikke bare en firkant med fødder. Boksmadrassen er uden tvivl en populær sengeløsning til både børn, teenagere og voksne.

Har du sovet godt?

En lang og rolig nattesøvn har stor betydning for dit helbred. For mange nætter med urolig og kort sovetid kan have en negativ indvirkning på både din krop og dit humør. Unødvendigt afbrudt søvn bør derfor undgås. Det vil for de fleste, både unge og ældre, være optimalt med omkring otte timers sovetid hver nat.

Der er desværre flere ting, som kan forhindre, at du falder helt til ro. Det underlag du ligger på, samt din hovedpude, skal have den rigtige hårdhed, så din ryg og nakke hviler korrekt – Også når du vender dig rundt i løbet af natten. Desuden har det stor betydning for overgangen til drømmeland, at du har tid til at falde til ro, før du lukker øjnene helt i.

Dette bør du ikke gøre umiddelbart før sovetid

Der er flere dårlige vaner, som kan gøre det svært at falde i søvn og forhindre en fredelig søvnrytme. Du bør især undgå at stimulere de små grå celler for meget lige op til sengetid. Så ikke noget med at se tv, læse arbejdsmails, surfe rundt på internettet på din smartphone og så videre kort før du vil sove. Skærmkiggeri er nemlig ikke søvnfremkaldende.

I stedet bør du slappe af og lade hjernen falde til ro ved for eksempel at læse en bog eller lytte til en lydbog (ikke for spændende). Lad desuden være med at drikke koffeinholdige drikke før sengetid. Du skal også generelt undlade at spise og drikke for meget, før du lægger dig.

Kommentarer