Køge by

25-årig bliver fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling

Mandag kl. 20.33 bemærkede en patrulje en bil i krydset Stensbjergvej/Lyngvej i Køge, som betjentene besluttede at standse i en rutinekontrol.

Patruljen tændte udrykningssignalerne, men bilen fortsatte videre og drejede af ved parkeringspladsen ved Rishøj Stadion.
I bunden af parkeringspladsen kunne bilen ikke komme videre, så bilisten standsede og løb fra bilen i retning mod øst.
En betjent løb lige i hælene på den flygtende mand, som kort før pågribelsen smed han noget hvidt fra sig ind i et buskads.
Føreren af bilen, en 25-årig mand uden registreret adresse, blev anholdt og ført med tilbage til bilen, hvori der sad to mandlige passagerer, en 28-årig fra Køge og en 29-årig fra Lellinge.
Føreren viste sig ikke at have kørekort og han var påvirket af euforiserende stoffer, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret.
Bilen blev ransaget, hvor politiet fandt en pistollignende genstand, som viste sig at være en hardballpistol.
I buskadset fandt politiet en pose som indeholdt en større mængde hvidt stof. De to passagerer fik lov til at gå efter afhøring på stedet, da de ikke var mistænkt for at være indblandet i narkosagen.

Den 25-årige mand fik udtaget en blodprøve og taget med til politistationen til afhøring.
Stoffet blev på politistationen testet til at være kokain og kontrolvejet til 80,56 gram.
Ved en visitation blev den anholdte fundet i besiddelse af et femcifret kontantbeløb, som politiet beslaglagde til sagen.
Narko og hardballpistolen blev beslaglagt med henblik på konfiskation. Den 25-årige vil i dag kl. 12.00 blive fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling.

Anklagemyndigheden vil i begge sager begære dørlukning, hvorfor politiet ikke kan oplyse yderligere i sagen.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi

Kommentarer