Borup

Winterreise i Borup Kulturhus

Foto: Torsten Keller Jessen

Winterreise af Franz Schubert med Johannes Mannov og Ulrich Stærk i Borup Kulturhus arrangeret af Kulturforeningen i Skovbo.

Schuberts dejlige sangcyklus ”Winterreise” bliver fremført af barytonen Johannes Mannov sammen med koncertpianisten Ulrich Stærk fredag den 28. oktober 2022, kl. 19.30 i Borup Kulturhus.

Johannes Mannov er som kammermusiker vidtfavnende inden for liedkunsten, hvilket vi skal nyde godt af ved koncerten i Borup Kulturhus. Johannes Mannov og Ulrich Stærk formidler virtuost både stil, følelser og vidunderlig musik, når de sammen fortolker Franz Schuberts ”Winterreise”.

”Winterreise” blev udgivet som opus 89 i 1828. Værket er en fortolkning af 24 (to gange tolv) udvalgte digte fra en dobbelt digtsamling af digteren Wilhelm Müller. En anden digtsamling af samme digter havde nogle år tidligere dannet tekstgrundlag for Schuberts sangcyklus "Die Schöne Müllerin", som Johannes Mannov fremførte i foråret 2022 i Borup Kulturhus.

“Winterreise” blev det sidste Schubert skrev inden sin død i december 1828. Schubert var alvorligt syg med depressioner, hvilket kan høres i hans musik sammenlignet med tidligere værker. Men “Winterreise” var også nyskabende i tiden. Balancen mellem sanger og akkompagnatør fik nye udfordrende dimensioner, idet klaveret nu fik lige så stor vægt i fortolkningen af digtene som sangen. “Winterreise” anses som et af romantikkens hovedværker.

Ulrich Stærk og Johannes Mannov har ofte samarbejdet omkring Schuberts værker. “Winterreise” bliver en opløftende oplevelse, som man kan glæde sig til.

Ulrich Stærk er docent ved Det kongelige danske Musikkonservatorium. Han har siden sin debut i 1989 været og er fortsat en af de mest efterspurgte koncertpianister. Som solist har han optrådt med de fleste danske symfoniorkestre og adskillige udenlandske med koncerter i bl.a. Paris, Wien og London. Ulrich

Stærk vil altid give en kraftfuld oplevelse af øjeblikkets magi – af det absolutte nu.

Johannes Mannov er uddannet i Tyskland og har sunget på de store scener i det meste af Europa, i Sydamerika, Japan m.m. Han har i flere omgange sunget på Den Kgl. Opera i København, hvor han har sunget de bærende barytonpartier i bl.a. Mozarts Don Juan, Figaros bryllup, Pelleas et Melisande, Elektra m.m. Han mestrer de forskellige stilarter lige fra barokken til de helt nutidige som f.eks. Paul Ruders.

Udover sin egen sangerkarriere underviser Johannes Mannov i solo- og ensemblesang på bachelor- og kandidatniveau og har arbejdet som professor i sang ved Hochschule für Musik i Nürnberg fra 2012 til 2020. Endvidere sidder han ofte i jury’er ved sangkonkurrencer og prisuddelinger, og afholder masterclasses på konservatorier i Danmark, Tyskland, Israel og Italien.

Koncertbilletprisen er 150 kr. For medlemmer af Kulturforeningen i Skovbo er koncerbilletprisen 100 kr.

Der er mulighed for spisning kl. 18. Det koster yderligere 125 kr. for en spisebillet, som skal købes senest den 24. oktober.

Dørene åbnes kl. 17.15, så der er tid til at købe drikkevarer og være klar til at spise kl. 18.00.

Både spise- og koncertbilletter sælges via www.billetto.dk eller i Borup Boghandel.

Yderligere oplysninger på www.kulturis.dk

Kommentarer