Kultur

Vikingestemningen boomer på Borgring

Foto: Vikingeborgen Borgring slår dørene op for en weekend med ægte vikingestemning

Krigerturneringer, hestebane, boder, værksteder, mad, mjød og meget, meget mere.

Den står på vikingestemning i stor stil i weekenden den 18.-19. september på Vikingeborgen Borgring.

I september 2014 fandt arkæologer fra Museum Sydøstdanmark og Aarhus Universitet en glemt vikingeborg ved Lellinge vest for Køge.

På Vikingeborgen Borgring og i borgens opland blev der fra 2016-2018 med støtte fra A.P. Møller Fonden og Køge Kommune gennemført de mest gennemgribende udgravninger af en vikingeborg nogensinde. Undersøgelserne har medført en række nye erkendelser om arkitektur, funktion, datering, historiske sammenhænge, borgens omgivelser, transportforhold og samtidige bebyggelser lokalt og regionalt. 

Museum Sydøstdanmark arbejder i de kommende år på et realisere planerne om at opføre et 1.800 m2 oplevelsescenter i forbindelse med det fredede fortidsminde.  

Selvom Borgring for tiden er lukket for besøgende, emmer pladsen stadig af ægte vikingestemning, specielt i weekenden den 18.-19. september. Her – fyldt med kamplystne krigere og helhjertede håndværkere – fornemmer du tydeligt fordums storhedstid, mens du oplever vikingernes dagligdag på nærmeste hold og giver dig i kast med et væld af forskellige vikingeaktiviteter.

Kom og oplev ægte vikingestemning

Kom til vikingemarked på Vikingeborgen Borgring og oplev livet i lejren med handel, håndværk og krigere helt tæt på, når vikingerne endnu en gang indtager pladsen den 18.-19. september til en weekend med ægte vikingestemning. 

På vikingemarkedet vil du kunne opleve vikingernes dagligdag på nærmeste hold, og du vil kunne give dig i kast med et væld af forskellige vikingeaktiviteter. Der vil være kampplads med krigerturneringer, hestebane, boder, værksteder, mad og mjød. Og du kan blandt andet lære at kæmpe som en viking, slynge armbånd, slå runer, lave skindpunge og meget, meget mere. Kort sagt alt, hvad en viking og folk og familier med interesse for vikingetiden kan ønske sig. 

Program

10:30: Hest og bue show

11:00: Eastern turnering

11:30: Tag på tur rundt i lejren med en viking

12:30: Western turnering

13:30: Børnekamp

14:00: Hest og bue show

14:30: Tag på tur rundt i lejren med en viking

15:00: Eastern turnering 

Lørdag vil være indledende kampe, og finaler vil finde sted om søndagen. 

Børneaktiviteter foregår i mellem de programsatte aktiviteter. 

Praktisk info

Adresse: Vikingeborgen Borgring, Ringstedvej 190, 4600 Køge

Dato og tidspunkt: 18.-19. september, klokken 10.00-16.00 begge dage

Alm. billetpris: 50 kr.

Barn u/5 år: Gratis

Årskort billetpris: 40 kr.

Køge Museums Venner: Gratis 

Ved køb af billet til årskort billetpris skal årskort kunne fremvises i indgangen, ligesom Køge Museums Venner skal kunne fremvise medlemskort for 2021. 

Billetter kan købes i forsalg på www.museerne.dk/events. Det er også muligt at købe billeter ved ankomst til Vikingeborgen Borgring – dog kun via mobilepay.

Vikingeborgen Borgring ligger på Ringstedvej 190, 4600 Køge, ved afkørsel 33 Lellinge på E47-motorvejen.

Kommentarer