112 og retsvæsen

Tre unge overfaldet i Køge

Sent torsdag aften kl. 23.07 slog en ung mand alarm, efter at han og to piger var blevet overfaldet af en gruppe på 5-10 personer ved havnebadet i området ved Køge Marina.

Flere patruljer kørte til området og fik kl. 23.13 kontakt til tre unge alle fra forskellige steder i Køge kommune. De var hver især var blevet overfaldet, efter at en fra gruppen havde tiltalt en af pigerne i nedladende vendinger.

En 16-årig pige havde påtalt den nedladende bemærkning rettet mod hende over for den i gruppen, som havde udtalt dette. Det resulterede i, at en ung mand fra gruppen tildelte hende et knytnæveslag i ansigtet og trak hende i håret.

Dette fysiske overfald bemærkede en 17-årig ung mand, som kom den 16-årige til undsætning, hvorefter han også fik et knytnæveslag i ansigtet af samme unge mand. Flere fra gruppen begyndte nu at trække den 17-årige væk og fik ham væltet omkuld, så han liggende på jorden blev tildelt flere spark mod hovedet.

En også 16-årig pige så overfaldet på den 17-årige og ville komme ham til hjælp. Herunder blev hun slået i baghovedet af nogen fra gruppen, der forsvandt i ukendt retning bagefter.

De tre forurettede havde hver især pådraget sig mindre skader som følge af volden, men den 17-årige havde dog også fået mindre skader på sine tænder.

Politiet kunne ved ankomsten til området konstatere, at der ikke var nogen til stede ud over de tre forurettede trods mange personer tidligere i området i anledning af Sankt Hans.

Gruppen af unge mænd, hvoraf nogle overfaldt de tre forurettede, var heller ikke at finde området. Gruppen blev generelt beskrevet som af anden etnisk oprindelse bestående af personer med en mørkere lød end nordiske borgere.

Værgerne til de tre forurettede er underrettet om sagen, hvilket også de sociale myndigheder er blevet.

Sagen efterforskes nu af politiet i et forsøg på at få identificeret de personer fra gruppen, som deltog aktivt i overfaldet. I den forbindelse hører politiet gerne fra personer, der måtte havde set gruppen i området inden overfaldet på de tre forurettede ved havnebadet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Kommentarer