Kultur

To heldige på 18 år i Køge kan komme til gallataffel hos prins Christian?

Kongehuset har bedt alle kommuner om at udvælge to 18-årige unge af forskelligt køn til at deltage i et særligt gallataffel i anledning af H.K.H. Prins Christians 18-års fødselsdag. Foto: Kongehuset.

​​Er du 18-år, og bor du i Køge Kommune, har du chancen for at blive en af to unge fra kommunen, som skal til gallataffel med kongehuset på Christiansborg i anledningen af prins Christians 18-års fødselsdag.

Det er ikke hver dag, man kan komme til fest på slottet hos en rigtig prins. Men den mulighed får to unge fra Køge Kommune. Eneste betingelse for at kunne komme i betragtning til det kongelige gallataffel er, at du er 18 år på prinsens fødselsdag søndag den 15. oktober, hvor festen finder sted.

Udvælgelsen foregår ved lodtrækning – og den kan man deltage i ved i første omgang at tjekke sin digitale postkasse. Køge Kommune har nemlig sendt brev ud til alle 18-årige borgere med en enkel vejledning i, hvordan man tilmelder sig lodtrækningen.

Det er Kongehuset, der har bedt alle landets kommuner – herunder altså Køge Kommune – samt Grønland og Færøerne om at udvælge to 18-årige unge af forskelligt køn til at deltage i et særligt gallataffel i anledning af H.K.H. Prins Christians 18-års fødselsdag.

Køge Kommune ønsker at give alle interesserede 18-årige køgeborgere en lige chance for at deltage. Derfor har vi valgt at sende brev ud digitalt og at udvælge de to deltagere ved lodtrækning.

Lodtrækningen finder sted onsdag den 13. september, så der er frist for tilmelding mandag den 11. september kl. 12:00. Det bliver borgmester Marie Stærke, der trækker lod blandt de indkomne tilmeldinger:

  • Jeg er ret sikker på, at der venter en helt uforglemmelig oplevelse for de unge mennesker. De får lejlighed til at deltage i et kongeligt gallataffel for ungdommen – en festlighed, som kun de færreste er forundt. Jeg synes, det er en meget fin invitation fra Kongehuset, og jeg glæder mig i den grad til at trække lod blandt de interesserede unge fra vores kommune, siger hun.

Efter lodtrækningen vil Køge Kommune kontakte de to unge, som er blevet udtrukket. Ved at deltage i lodtrækningen accepterer man samtidig, at ens navn bliver offentliggjort.

Gallataflet finder sted på Christiansborg Slot søndag den 15. oktober 2023. Festlighederne begynder kl. 17.00 og varer til kl. 22.00. Hele begivenheden bliver live-streamet til fjernsynet.

Kommentarer