Kultur

Skakfest for alle i Herfølge med stormester og simultanskak

Lørdag d. 16. september er der Skakfest for alle i Herfølge, hvor man blandt andet kan møde den dobbelte danmarksmester og stormester Carsten Høi.

Vær med til at fejre det historiske brætspil lørdag d. 16. september på Herfølge Bibliotek.

Herfølge Bibliotek får besøg af den dobbelte danmarksmester og stormester Carsten Høi. Carsten Høi spiller showkamp mod Køges bymester Paulius Meskenas på bibliotekets kæmpeskak, så alle kan se med. Desuden vil stormesteren spille simultanskak mod 20 af Herfølges borgere – på samme tid. Hvem kan give stormesteren bank?

Formand for Køge Skakklub, Finn Stuhr, introducerer spillet, deler tips og tricks og giver gode råd til hvordan man kommer i gang eller forbedrer sit spil. Der bliver sat 20 skakspil frem, så alle får mulighed for at spille.

Dagen er for dem, der er nysgerrige og overvejer at kaste dig ud på skakbrættet, for dem, der allerede spiller og for alle, der vil heppe med.

Bibliotekar Lars Kjelfred står bag det festlige arrangement. Han havde gennem længere tid lagt mærke til, at der tit blev spillet skak på biblioteket – og som oftest var det børn og unge, der gav den gas med skakbrikkerne. Han tog derfor kontakt til Køge Skakklub, som nu håber at kunne starte et fast hold op, som mødes på biblioteket. Køge Skakklub har desuden været så gavmilde at donere et flot borde-bænkesæt i granit med indgraveret skakbræt til biblioteket. Så der er grobund for mange gode skakstunder fremover.

Det er gratis at være med, men hvis man vil have sig en fin goodiebag og et diplom, skal man købe en billet til 20 kr. på køgebib.dk

Lørdag 16. september
Kl. 13:00-16:00
Herfølge Bibliotek

Kommentarer