Sådan opnår du optimal nattesøvn
Artiklen er sponsoreret.
Synes du nogle gange, det er svært at falde ordentligt i søvn? Søvnen er noget af det vigtigste, vi har. Du kender det garanteret godt – det med at vågne op om morgenen og ikke føle sig ordentligt udhvilet. Det kan skyldes flere forskellige ting. Det kan handle om, at du ganske enkelt har sovet for få timer – måske du har svært ved at falde i søvn, måske du bare er gået for sent i seng.
Det kan også være fordi, du faktisk ikke sover godt om natten. Det er ikke sikkert, det er noget, du bemærker, men din underbevidsthed ved det uden tvivl. Det kan fx være madrassen eller dynen, der ligger til skyld for dette.
Her kan du læse mere om de muligheder, du har for at finde en god dobbeltdyne. Der er nemlig mange ting at holde øje med i jagten på den bedste dobbeltdyne.
Hvorfor vælge en dobbeltdyne?
Hvis du ikke tidligere har været vant til at sove med dobbeltdyne, kan det måske virke ulogisk for dig, hvorfor det er det, du nu bliver anbefalet at vælge. Du kender måske godt til det med, at du kommer til at stjæle dynen lidt fra din partner i løbet af natten – hvis I sover med hver jeres dyne, kan det endda være, du vågner op med to. Det er i hvert fald den udfordring, mange frygter med en dobbeltdyne.
Der findes mange forskellige dobbeltdyner og mange forskellige størrelser. En ret så almindelig størrelse er 200 x 200 centimeter, men I kan også vælge dyner, der er helt op til 240 x 220 centimeter – Med sådan én undgår i måske lidt lettere netop det med, at I kommer til at stjæle hinandens halvdel. For der er rigelig plads til jer begge – og så kan I stadig med fordel udnytte hinandens kropsvarme. Det er noget, der kan skabe tryghed om natten.
Hvordan skal fyldet være?
Når det kommer til fyld i en dyne, kan I ved dobbeltdyner gå ud fra de samme ting som med enkeltdyner – det varierer såmænd ikke det helt store. Det kan da også godt betale sig for jer at købe, så I både har en sommer- og en vinterdyne. Det kan blive varmt, hvis I er to, der skal dele en tyk dyne om sommeren, så her kan I med fordel vælge noget andet.
Fyldet kan fx enten være kunstfyld eller naturlige dun. Hver især har de sine fordele, og det ”rette valg” kommer blandt andet an på, hvor meget varme I ønsker, dynen skal holde på. Det kommer igen an på jeres personlige kropstemperatur, og hvordan I foretrækker at sove om natten. For nogle er det perfekt at være lidt kølig – andre sover bedst i noget, der ligner en sauna.
Styr på alt fra top til tå
Det er naturligvis ikke kun dynen, der har noget at sige, når det kommer til din nattesøvn – som nævnt har madrassen det også. Madrasser kan dog nok næsten være en endnu større kunstart at forstå end dyner. Her er tale om komfortzoner, materialer som memoryskum og mange andre ting, man er nødt til at sætte sig ind i. Men hvis du gerne vil opnå optimal nattesøvn, er det virkelig noget, der er værd at kigge nærmere på.
Sover du i en seng, der er for blød eller for hård, kan det manifestere sig ved, at du vågner og føler dig uudhvilet. Ligesom du ikke føler, du er klar på at skulle overkomme endnu en arbejdsdag – også selvom du faktisk har fået de timer, der burde være nok. Du kan prøve at kigge nærmere på både dyne og madras, såfremt det er tilfældet.
Kommentarer