Livsstil og forbrug

Robotterne flytter ind i Børne- og Uddannelsesforvaltningen

Ny software-robotteknologi skal lette vejen fra borger til forvaltning på børnehandicapområdet.

Software-robotterne kommer til at betyde hurtigere udbetaling af blandt andet kørselsgodtgørelse og nemmere ansøgningsmetoder.

Den nye robotteknologi indføres på Køge Rådhus for at støtte Børne- og Uddannelsesforvaltningen i at sikre rettidig og korrekt udbetaling til forældre og plejefamilier på børnehandicapområdet. Det sker fra starten af det nye år, når teknologien rulles ud i forvaltningen.

I dag skal forældre, der fx har udgifter til kørsel til specialskole, anmode forvaltningen om kørselsgodtgørelse og løbende indsende dokumentation for kørsel til sagsbehandleren, som herefter skal gennemgå dokumentationen og manuelt sikre udbetaling. Det har i nogle tilfælde betydet forsinkede udbetalinger. Med den nye robotteknologi, forventer forvaltningen, at forældre fra starten af de nye år kan indtaste deres kørsel elektronisk, hvorefter robotten sikrer rettidig udbetaling. Robotten sikrer samtidig, at der kun sker udbetaling, hvis forældrene er berettiget hertil.

– Jeg ser meget frem til at få den nye robotteknologi igangsat. Jeg forventer, det vil gøre det meget lettere for forældrene at få udbetalt deres kørselsgodtgørelse. Det vil fjerne en masse frustration hos forældrene og samtidigt bliver den administrative opgave mindre. Det kunne næsten ikke være bedre, siger, formand for Skoleudvalget, Mads Andersen.

Og det er ikke kun i forhold til kørselsgodtgørelse, at robotterne fremover vil sikre rettidig og korrekt udbetaling. Også for plejefamilier til anbragte børn bliver det fremover lettere og mere overskueligt i forhold til udbetalinger af fx tøj og lommepenge og gaver, som er særskilte udbetaleringer til plejefamilierne, som de tidligere har skullet søge om. Med udgangen af november sker udbetalingen automatisk. 

– Det er meget vigtigt, at udbetalingerne til forældre og plejefamilier fungerer og at der sikres rettidig og korrekt udbetaling. Derfor synes jeg, det er rigtig positivt, at vi nu får indført en teknologi, som kan sørge for det. Jeg forventer, at vi i fremtiden vil gøre brug af robotteknologi i endnu større omfang for at lette arbejdsgangene for alle og bidrage til afbureaukratisering,” siger, formand for Børneudvalget, Pernille Sylvest. 

Robotterne er kommet for at blive og forvaltningen arbejder videre med at finde områder, der kan automatiseres med robotteknologi. Udover robotteknologi til udbetalinger, forventer forvaltningen også snart at kunne tilbyde en APP-løsning til timelønnede afløsere, som eksempelvis passer et barn med funktionsnedsættelse, i hjemmet. 

Kommentarer