Kultur

Oplev Klimaplanen på egen krop – mød Køge Kommunes klimaambassadør og prøvekør en elbil

Foto: Køge Kommune

Køge Kommunes Klimaplan skal ikke bare læses, den skal også opleves.

I den forbindelse vil Køge i denne uge lægge brosten til flere arrangementer, hvor klimaet og bæredygtigheden sættes i fokus. Det sker som en del af kampagnen Køge Krammer Klimaet.

Køge Kommune skal være CO2-neutral i 2050, og alle skal med ombord – fra erhvervslivet til alle ude i de enkelte hjem. Derfor vil to events finde sted i Køge by i denne uge for at nå ud til alle med de grønne budskaber.

Tid til en klimasnak 

Onsdag den 8. september vil Køge Kommunes klimaambassadør Jacob Skjødt Nielsen og teamet bag Køge Kommunes Klimaplan stå klar til den ugentlige torvedag med egen bod. Her inviteres alle til at komme forbi til en snak om klimaplanens mange tiltag, om det er vindmøller på havet, mindre madspild eller bæredygtigt byggeri. Teamet vil også en indgå i en dialog om, hvordan et bæredygtigt og klimavenligt forbrug kan flettes ind i hverdagen.  

Grønne biler indtager Stationstorvet

Elbiler begynder med hastig fart at tage plads på de danske veje og lørdag den 11. september gør de det samme på Stationstorvet i Køge, når arrangementet ”Kør Grønt” kommer til byen. Et stort udvalg af elbiler bliver udstillet på torvet, så alle kan komme helt tæt på fremtidens mere klimavenlige transportmiddel. Køge Kommune ønsker også at bidrage til denne omstilling og få flere til at vælge elbilen fremfor den velkendte benzindrevne. I Klimaplanen er det også et mål for Køge Kommune at sikre flere ladestandere i kommunen med en ladestanderstrategi, der skal understøtte 1 mio. elbiler inden 2030. 

Til ”Kør Grønt” vil der både være mulighed for at prøvekøre en af elbilerne, se på opladningsløsninger og tale med erfarne elbilister. Desuden vil der også være en konkurrence om at vinde brugsretten af en elbil i op til 14 dage. Det er helt gratis at deltage og ”Kør Grønt” vil være til stede på torvet fra kl. 10.00 til 15.00 

Mere om Klimaplanen

Klimaplanen for Køge Kommune består af fem overordnede indsatsområder og 40 tilhørende initiativer, som er blevet til med input fra både erhvervslivet og borgere. Planen forholder sig til hvordan Køge Kommunes globale klimaaftryk kan mindskes og indeholder derfor også tiltag til et mere klimavenligt forbrug. De konkrete indsatser vil ikke alene reducere drivhusgasudledninger, men også mindske presset på jordens ressourcer samtidig med, at der er fokus på at fremme menneskelig trivsel.

Planen kan ses i sin fulde længde her: www.koege.dk/klimaplanKommentarer