Kultur

Ombygningsudsalg på Køge Museum

Foto: Køge Museum

Som forberedelse til åbningen af den kommende udstilling Vølver, Guld og Guder, skal butikken på Køge Museum tømmes, og du kan derfor spare 50% på alt i butikken i uge 41 og 42.

Du har formentlig allerede hørt om udstillingen Vølver, Guld og Guder, der åbner på Køge Museum 2. december. Den er skabt i samarbejde med tidens mest omtalte designer Jim Lyngvild og har vakt stor debat i medierne, fordi kultur- og kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen optræder på et af udstillingens portrætter forklædt som vølve.

Efter efterårsferien går Køge Museum for alvor i gang med nedtagningen af den tidligere udstilling og etablering af den nye, og derfor skal museumsbutikken tømmes, så der kan blive plads til et helt nyt varesortiment.

Halv pris på alt!

Du kan derfor spare 50 % rabat på alt i butikken i uge 41 og 42 (efterårsferien). Der er bl.a. legetøj i alle prisklasser, flettede kurve, bakker med print, toilettasker, postkort, søde sager, uldne får, strikkede ponchoer, emaljekrus, ravsmykker, servietter, julepynt, lys og meget meget mere.

Du kan med fordel købe din julepynt og alt det, du skal bruge til julegaver, pakke- og adventskalendre, værtindegaver etc. allerede nu. Der er mange penge at spare.

Praktisk info

Udsalget varer 11.-23. okt. Køge Museum holder ekstraordinært lukket i perioden 24. okt.-2. dec., hvor Vølver, Guld og Guder åbner.

Åbningstiderne i uge 41 og 42 er mandag-fredag kl. 10-16 og lørdag kl. 10-15.

10 vølveportrætter

Vølver, Guld og Guder er en debatudstilling, der skal vække til diskussion og skabe en større forståelse af den forskning, der foregår i Danmark om vikinger og den mytologiske verden. I selskab med Danmarks førende forskere på området kommer du helt tæt på fortællingerne om Thor, Odin og vølverne, og du får et indblik i vikingernes unikke motivverden. 

Til udstillingen skaber designer Jim Lyngvild bl.a. 10 kvindeportrætter af vølver. Fra Erik Den Rødes saga ved vi, at vølven Thorbjørg Lillevølve havde 9 søstre, der var vølver som hun. De 10 søstre er måske ikke blodsbeslægtede, og derfor er de 10 kvindeportrætter vidt forskellige. Fra den lyse fagre, til den mørke dragende.

På udstillingen kan man bl.a. opleve kultur- og kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen, skuespillerinde Ghita Nørby, sangerinder Julie Berthelsen og Sanne Salomonsen, TV-værtinder Puk Elgård og Jannie Pedersen og tidligere folketingsmedlem Thyra Frank portrætteret som vølver.

Man kan allerede nu sikre sig en billet til Danmarks pt. mest omtalte udstilling på www.koegemuseum.dk. 

Kommentarer