Samfund

Nyt lyskryds på Stensbjergvej ved Køge Idrætspark

Her etbaleres det nye lyskryds på Stensbjergvej i Køge.

Midt i maj starter arbejdet med at opføre et nyt lyskryds på Stensbjergvej over for Køge Idrætspark. I de tre måneder, arbejdet forventes at vare, opfordres bilister til at vælge alternative ruter.

Trafiksikkerheden vokser for ikke mindst gående og cyklister, når de fremover skal til og fra området omkring Køge Idrætspark ved adgangen fra Stensbjergvej.

Et nyt lyskryds er nemlig på vej og skal – ud over besøgende til Køge Idrætspark, Netto og de øvrige erhverv på grunden – fungere til fordel for de borgere, der får adresse i de kommende boliger på den såkaldte Trekantsgrund skråt over for Køge Idrætspark.

Arbejdet med det nye lyskryds begynder midt i maj og vil forventeligt vare frem til midten af august måned. I den periode vil der som udgangspunkt kun være en vejbane på Stensbjergvej og et midlertidigt lyssignal vil sørge for, at trafikken bliver afviklet. Dermed er der en betydelig risiko for kø, så bilister opfordres til at finde alternative ruter i perioden.

Der vil undervejs også blive arbejdet på både cykelstier og fortov på strækningen, så det kan være nødvendigt at lede de bløde trafikanter uden om arbejdsområdet.

  • Der er rigtig meget spændende udvikling i gang i det område med både moderniseringen af stadion på Køge Idrætspark og etableringen af boliger på Trekantsgrunden. Derfor giver det også vældig god mening at øge trafiksikkerheden med et lyskryds. Der vil selvfølgelig være lidt trafikale forhindringer hen over sommeren, men gevinsten vil vi kunne se allerede i august, siger formand for Teknik- og Ejendomsudvalget, Lene Møller Nielsen

Der vil blive skiltet i området, så trafikanter kan holde sig orienteret i perioden. Samtidig vil det være muligt at få opdateringer på arbejdet – fx info om flytning af busstoppested – ved at tilmelde sig med en mail til lyskryds-kip@koege.dk

Interesserede kan også holde sig informeret på www.koege.dk/kip, hvor man samtidig kan læse mere om både stadionudvidelsen og hele moderniseringen af Køge Idrætspark.

Kommentarer