Køge by

Ny lokalplan muliggør hotel og ny trafikløsning på Køge Marina

Køge Marina på en solskinsdag er fyldt med liv og sommerglæde. Men der er potentiale til endnu mere.

Byrådet i Køge Kommune har netop vedtaget en ny lokalplan for marinaen, som baner vej for flere spisesteder, bedre forhold for gæster både i bil og til bens samt opførslen af et hotel. Dermed kan udviklingen af Køge Marina fortsætte med fuld kraft. Det betyder blandt andet en kommende udvidelse af ”strøget” med plads til flere spisesteder, sauna og iskiosk i forbindelse med havbadet og opførelse af et hotel på op til 10.000 kvadratmeter i den nordlige del af Køge Marina. 

– Køge Marina er med sandstranden, livet i lystbådehavnen og de hyggelige restauranter allerede til stor fornøjelse for kommunens borgere. Jeg er ikke i tvivl om, at marinaen har potentiale til endnu mere. Cykelafstanden til Køge bymidte gør det oplagt at udvikle rammerne, så endnu flere gæster og turister vil lægge vejen forbi, siger borgmester Marie Stærke. 

Den nye lokalplan, som hedder Lokalplan 1038, beskriver desuden en ny trafikløsning for marinaen, hvor både en nordlig og en sydlig vejadgang erstatter den eksisterende vej indtil marinaen. De nye veje forbindes af en intern vej med optimerede forhold for cyklister og gående. Lokalplanen afsætter også areal til 200 ekstra parkeringspladser ved Nordstranden. 

Lokalplanen for Køge Marina har været i offentlig høring, og der kom otte høringssvar. De har blandt andet givet anledning til at muliggøre mindre bygninger til havnens drift uden for lokalplanens byggefelter.

Kommentarer