Ejby

Ny knallertkører på for hurtig knallert

Kl. 16.15 bemærkede en betjent fra Færdelsafdelingen en lille knallert i krydset ved Dalbyvej/Ejbyvej i Ejby, som han ville standse rutinemæssigt. 

På knallerten sad en 15-årig dreng fra Borup, som betjenten genkendte fra knallertundervisningen i ungdomsskolen. Betjenten underviser her og havde i september i år givet den unge mand knallertkørekort.

Færdselsbetjenten mistænkte, at den 15-årige kørte på en ulovlig knallert, så den blev indbragt til nærmere undersøgelse hos politiet. Knallerten blev samme dag testet på rullefelt. Her viste det sig, at knallerten kunne køre 54 km/t, selvom den højst må køre 30 km/t. Den 15-årige blev sigtet for at køre på en ulovlig knallert, og hans forældre orienteret om sagen.

Den 15-årige kan ud over en bøde forvente en betinget frakendelse af retten til at føre lille knallert. Anden gang man bliver stoppet på en ulovlig knallert ryger knallertkørekortet ubetinget og knallerten kan konfiskeres. Knallerten blev genudleveret til drengen og hans forældre, som nu skal sørge for at få gjort knallerten lovlig, før den igen kører på vejene.

Kommentarer