Herfølge

Ny bibliotekschef til KøgeBibliotekerne

Henriette Ritz Kylmann tiltrådte som bibliotekschef for Køge Bibliotekerne 1. september. Her er hun fotograferet på Køge Bibliotek. Foto: Natacha Lilleøre Nielsen

Den 1. september er Henriette Ritz Kylmann tiltrådt som chef for KøgeBibliotekerne. Hun kommer fra en stilling som biblioteksleder på Dragør Bibliotekerne og har mere end 21 års erfaring i biblioteksverdenen.

Med flere lederstillinger på biblioteker bag sig, har den nye chef for Køge Kommunes biblioteker stor erfaring at trække på. Michael Lund, stab- og kulturchef i Køge Kommune, glæder sig over ansættelsen: 

– Det er en fornøjelse at kunne sige velkommen til Henriette, der er en kompetent og erfaren leder. Biblioteket spiller en central rolle i vores lokalsamfund og skal være på forkant med borgernes ønsker og behov. Det drejer sig ikke alene om udlån af bøger og fokus på læselyst – bibliotekerne har et ansvar for at skabe fællesskaber og bidrage til sammenhængskræften i kommunen. De er stedet, hvor borgerne får viden og kan deltage i snakke om alt fra de store nationale emner som for eksempel klima, verdensmålene og demokrati til de helt nære lokale interesser. Jeg glæder mig til samarbejdet med Henriette og den fortsatte positive udvikling af Køgebibliotekerne, siger Michael Lund. 

Det er han ikke alene om. Henriette Ritz Kylmann havde første arbejdsdag som bibliotekschef for KøgeBibliotekerne 1. september:

– Jeg glæder mig helt vildt, og er allerede blevet taget godt imod af både lederkolleger og medarbejdere. Køgebibliotekerne skal være nysgerrige og opsøgende – der er mange samtaler med borgere hver dag på de tre biblioteker, og her skal vi lytte, så vi kan blive klogere og tilpasse vores fysiske samling og digitale tilbud til efterspørgsel og behov. Vi skal holde os for øje, hvad folk har brug for, og hvad vi kan hjælpe med, siger Henriette Ritz Kylmann, som blandt andet vil sætte fokus på samspillet mellem borgere og medarbejdere:

– Bibliotekets rolle er at være en kulturel spydspids tæt på borgerne, og vi skal bringe alle medarbejdernes kompetencer i spil, så vi kan være relevante for alle kommunens borgere. Der er et kæmpe potentiale, og man er allerede godt i gang med flere projekter og et stærkt nyt arrangementskatalog for den kommende sæson. 

Hun kommer fra en stilling som biblioteksleder på Dragør Bibliotekerne. Hun har tidligere blandt andet været afdelingsleder på Gentofte Bibliotek og projektleder på København Kommunes Biblioteker. 

KøgeBibliotekerne består af Køge Bibliotek, Borup Bibliotek, Herfølge Bibliotek, Rishøj Minibibliotek, Bibliotekspunkt i Ejby og Bibliotekspunkt i Bjæverskov. 

Kommentarer