112

Narkobilist frakendt kørekortet forsøgte at slippe væk

Torsdag kl. 22.53 ville en patrulje standse en bilist, der kørte på Moltkesvej, med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet. Bilisten satte dog hastigheden op og fortsatte sin kørsel ad Bregnevej og Marksvinget til Boholtevej, hvor politiet fandt en personbil efterladt. Bilen var ikke meldt stjålet.

Politiet undersøgte området omkring bilen i et forsøg på at finde føreren, der dog af sig selv kom frem fra et buskads, hvor han havde gemt sig, samtidig med at en hundepatrulje ankom til stedet også for at lede efter den flygtede fører.

Der var tale om en 29-årig mand fra Herfølge, som i forvejen var frakendt kørekortet og derfor ikke måtte være fører af personbilen. Han blev indledningsvist sigtet for den overtrædelse af færdselsloven samt for at have undladt at standse trods politiets tegn hertil.

Den 29-årige kunne også mistænkes for at være påvirket af narkotika (cannabis) under kørslen, så han blev også sigtet for narkokørsel i forbindelse med en kortvarig anholdelse, hvorunder han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Bilejeren viste sig at være et familiemedlem, som senere afhentede bilen og den 29-årige, da han blev løsladt efter blodprøveudtagelsen.

Politiet kigger nu på de nærmere omstændigheder, hvorunder den 29-årige er kommet i besiddelse af bilnøglerne, for at få klarlagt, om nogen af de to parterne kan sigtes for noget i den anledning.

Kommentarer