Mavesmerter hos børn: Køge Kommune tilbyder som den første i landet digital behandling

Børn i alderen 6 til 12 år i Køge Kommune kan nu få hjælp til at håndtere uforklarlige mavesmerter. Med det digitale selvhjælpsprogram Min Magiske Mave kan børnene og deres familier få den støtte, de behøver, inden problemerne bliver for store.

Undersøgelser viser, at 10 procent af alle skolebørn lider af uforklarlige mavesmerter, som påvirker deres daglige liv og trivsel. Mange af disse børn har betydeligt skolefravær og deltager ikke fuldt ud i hverken sociale arrangementer eller fritidsaktiviteter, hvilket kan have langvarige konsekvenser for deres mentale og fysiske velbefindende. Nu er der hjælp at hente for børn og deres forældre i Køge Kommune med det digitale behandlingstilbud Min Magiske Mave.

– At op mod 10 procent af alle skolebørn lider af uforklarlige mavesmerter, som påvirker deres hverdag, er en alarmerende virkelighed, der kræver øget opmærksomhed og handling, siger formand for skoleudvalget, Ali Yahya.

Min Magiske Mave er målrettet familier med børn i alderen 6 til 12 år med uforklarlige mavesmerter. Gennem et struktureret digitalt forløb lærer børnene og deres familier at tackle mavesmerterne, hvilket giver børnene mulighed for at deltage aktivt i børnelivet på lige fod med deres kammerater.

– Det er afgørende, at børn med uforklarlige mavesmerter får den støtte, de har brug for, så de kan leve uden smerter. Jeg er derfor glad for, at vi nu kan tilbyde Min Magiske Mave til børn og familier i Køge Kommune, siger formand for børneudvalget, Pernille Sylvest.

Børn og forældre kan få adgang til behandlingstilbuddet via den forebyggende rådgiver på barnets skole, så det er en lettilgængelig forebyggende indsats, der kan sikre familien den nødvendige støtte, inden problemerne vokser sig større.

Programmet Min Magiske Mave varer seks uger og består af ugentlige behandlingsmoduler, der indeholder animerede undervisningsvideoer, arbejdsopgaver, og hypnoterapeutiske lydfiler, som barnet skal lytte til minimum fem gange ugentligt. Hypnoterapi er en behandlingsform, der bruger barnets fantasi som et redskab i behandlingen, hvilket gør det muligt at tilpasse sig barnets behov. Tilstanden ligner dagdrømme eller den intense koncentration, børn oplever under leg. Dette tillader barnet at udforske og forstå sine følelser og oplevelser på en tryg og velkendt måde Hypnoterapi er en effektiv metode anbefalet af danske børnelæger til behandling af uforklarlige mavesmerter hos børn.

– Vi er utrolig glade for, at Køge Kommune som den første i landet har valgt at tilbyde ‘Min Magiske Mave’ til børn og deres familier. Dette samarbejde markerer et vigtigt skridt i retning af vores vision om at sikre, at den store og ofte oversete gruppe af børn med tilbagevendende mavesmerter endelig kan få adgang til den relevante og nødvendige behandling, de har brug for, siger læge og fagligt ansvarlig i Min Magi, Anna Knakkergaard.

På tre uger fik 11-årige Kjartan styr på sine mavesmerter med digitalt behandlingsforløb. Foto: Min Magiske Mave

Kommentarer