Samfund

Kursustilbud: Mindfulness kan hjælpe pårørende til borgere med demens

Anne-Mette Larsens mor har demens, og Anne-Mette Larsen er blevet positivt overrasket over mindfulness-kurset for pårørende, der har givet både ro og energi. Privatfoto

Det er en udfordring at være pårørende til en borger med demens og samtidig passe på sig selv i processen. Mindfulness kan være et hjælpsomt værktøj i den svære situation, og derfor samarbejder Køge Demensteam og Østsjællands Demensrådgivnings- og Aktivitetscenter om at tilbyde mindfulness-forløb til pårørende til borgere med demens. Der er informationsmøde om næste kursusforløb onsdag den 20. september.

Mindfulness-forløb kan gøre en stor og positiv forskel i hverdagen for pårørende til borgere med demens. Som pårørende lærer man at passe bedre på sig selv, ligesom mindfulness kan hjælpe til at bevare et positivt sind i den ellers meget svære situation det er, at være pårørende til et familiemedlem med demens.

Det viser tilbagemeldingerne fra kursister på de otte ugers mindfulness-forløb, som Køge Kommunes Demensteam og Østsjællands Demensrådgivnings- og Aktivitetscenter gennem fire år har tilbudt pårørende til borgere med demens. Der er endnu et kursusforløb i efteråret. 

”Jeg blev meget positivt overrasket”

Anne-Mette Larsen har som pårørende taget kurset i mindfulness, og hun anbefaler andre i samme situation at prøve det:

– Jeg tænkte først, at det havde jeg ikke tid til, for man er jo fyldt op i hverdagen af alt det, der hører med til at være pårørende til en demensramt. Men jeg blev meget positivt overrasket over kurset, og det positive er, at det handler om at have fuldt fokus på sig selv. Jeg har en ro, når jeg tager derfra, og jeg har fået energi – det kan hjælpe alle, tror jeg, siger Anne-Mette Larsen, hvis mor har demens.

Informationsmøde 

Informationsmøde til det kommende kursus finder sted den 20. september kl. 16-17 på Daghjemmet Møllebo, Nørre Boulevard 101, 4600 Køge. Her kan man høre mere og møde instruktøren inden eventuel tilmelding. Selve kurset starter den 4. oktober kl. 16-18.30 og foregår også på Daghjemmet Møllebo.

Man kan deltage i kurset, hvis man er tilknyttet demensteamet i enten Køge, Faxe eller Stevns Kommune, og forløbet med plads til 12 personer fyldes efter først til mølle-princippet.

 

Kurset er betalt af det tværkommunale Østsjællands Demensrådgivnings- og Aktivitetscenter og udbydes i samarbejde med Køge Kommunes Demensteam.

Kommentarer