Samfund

Køges borgmester overrakte Årets Erhard 2022 til Joachim Poulsen

Joachim Poulsen blev i weekenden hyldet af klubkammerater og borgmester Marie Stærke som tildelte køgesvømmeren Årets Erhard 2022.

Køges konkurrencesvømmere synes, Joachim Poulsen er en god klubkammerat. Altid parat til at hjælpe andre i klubben – uanset hvor eller hvornår. Derfor blev han under weekendens klubmesterskab hyldet af blandt andre Køges borgmester Marie Stærke, som overrakte Årets Erhard 2022 til køgesvømmeren.

– Sporten fejrer ofte den, der kommer først, men vi skal huske at hylde de mange, som skaber sammenhold. Medborgerskab i Køge er ikke blot for voksne men for alle uanset alder. Også som 16-åring kan man gøre en forskel, der mærkes og bemærkes af andre, sagde borgmesteren og fortsatte:

– Joachim Poulsen er valgt af sine kammerater for at bidrage til, at flere uøvede bliver trygge i vandet, og hjælpe til, at de hurtigste vinder medaljer i bassinerne. Med Årets Erhard 2022 hylder og takker vi Joachim Poulsen for at være en god medborger i Køge og for at være en sand kammerat.”

Det var uventet for Joachim Poulsen at modtage Årets Erhard 2022. Umiddelbart efter overrækkelsen sagde han:

– Da borgmesteren nævnte mit navn, blev jeg først overrasket, og derefter blev jeg helt rørt. Det er en fed pris at modtage, for hvem vil ikke gerne være en god kammerat? Jeg elsker at svømme, og jeg elsker holdet.

Årets Erhard er en nystiftet pris, som fejrer rollemodeller, der gør en særlig indsats for god trivsel i Køge Svømmeklub. Prisen er indstiftet på initiativ fra Lars Dyrhagen, fhv. topsvømmer i Køge Svømmeklub, og er opkaldt efter brødrene Søren, Flemming og Henrik Erhard Kristensen, der som konkurrencesvømmere i 1990erne gjorde en vigtig indsats for inklusion, hvilket blandt andre kom initiativtageren til gavn.

Årets Erhard gives efter indstilling fra klubbens cirka 100 konkurrencesvømmere. I år faldt valget på svømmeren Joachim, som er 16 år og fra Køge, for at gøre en særlig indsats for kammeratskabet i og udenfor klubbens omklædningsrum og bassiner. Med anerkendelsen som Årets Erhard følger en pris udført i krystalglas og et gavekort sponsoreret af initiativtageren og Svømmespecialisten.

Kommentarer