Køge by

Køge virksomheder har flot udgangspunkt for at komme videre efter corona-krisen

Køge Kommune i top, når det gælder erhvervspræstationer. Arkivfoto

Lige før corona-krisen lukkede landet ned, placerede en analyse fra konsulentvirksomheden Irisgroup Køge Kommune i top, når det gælder erhvervspræstationer. Særligt iværksættervirksomheder og deres evner til at klare sig, får gode karakterer i rapporten. Det tegner lyst for virksomhedernes evne til at komme videre efter corona-krisen, mener borgmester Marie Stærke.

Køge Kommune indtager førstepladsen i region Sjælland og en 16. plads på landsplan, når det gælder virksomhedernes evner til at præstere. Det viste første analyse fra konsulentvirksomheden Irisgroup i marts måned, og altså umiddelbart før Danmark blev lukket ned.

Analysen er gennemført ved at kigge på de erhvervsøkonomiske effekter i de enkelte kommuner, og rapporten kan derfor ses som et supplement til de årlige undersøgelser fra Dansk industri af lokalt erhvervsklima. Køge Kommunes Økonomiudvalg blev tirsdag den 2. juni præsenteret for rapportens resultater.

– Vi står i en helt anden situation nu, end vi gjorde før Danmark lukkede ned. Ingen kender endnu den efterregning, der helt sikkert vil komme oven på den krise, vi har været igennem. Når det er sagt, så giver rapporten her et fantastisk indblik i og et kæmpe skulderklap til de mange dygtige, fremadstormende virksomheder, som findes i Køge Kommune. Rapporten konkluderer, at vi har noget helt særligt i gang, når det gælder iværksætteri – ligesom vores eksisterende virksomheder er dygtige til at skabe nye arbejdspladser, og er i konstant udvikling. De evner har vi ikke mistet, og jeg er sikker på, at de kan bruges konstruktivt, når vi nu sammen skal få gang i hjulene igen, siger borgmester Marie Stærke.

Kommunerne bliver i rapporten bedømt ud fra tre kriterier, der samlet set sender Køge Kommune ind på en 16. plads blandt landets 98 kommuner. Konsulentvirksomheden Irisgroup planlægger fremover at udgive en årlige analyse af kommunernes erhvervspræstationer.

Arbejdspladser, indkomst og produktivitet

Her indtager Køge Kommune en plads som nummer 10 når det gælder om at skabe nye arbejdspladser, og en plads som nummer 37 generelt.

Iværksætteri og vækstvirksomheder.

Her er Køge Kommune placeret som nummer 8, flot båret oppe af både mange nye virksomheder, deres evne til at overleve samt mange virksomheder med både høj og moderat vækst.

Eksport

Her er Køge Kommune er placeret, som nr. 34 og synes på vej frem pga. en pæn

stigning i antal eksporterende virksomheder.

Kommentarer