Debat og politik

Køge Kommunes regnskab sendt videre til revisionen

Køge Kommunes Byråd sendte på tirsdagens møde et solidt regnskabsresultat for 2021 videre til revision. Regnskabet viser, at de politiske udvalg har holdt de vedtagne budgetter, og at det for flere institutioners vedkommende har været muligt at spare lidt penge sammen, som de kan få glæde af i 2022. 

Regnskabet for det seneste år bærer endnu engang præg af uforudsete udgifter i forbindelse med COVID-19, i denne omgang på knap 30 millioner kroner, som blandt andet er brugt til indkøb af værnemidler og øget rengøring. Staten godtgør cirka en tredjedel af beløbet, hvilket altså betyder en ekstra udgift på godt 20 millioner kroner for Køge Kommune. Byrådet besluttede sidste år at afsætte midler til eventuelle uforudsete udgifter til netop dette formål, og udgifterne kommer altså ikke til at presse budgetterne.

– Når man dykker ned i regnskabet for 2021, bærer det præg af endnu et år i skyggen af COVID-19 – men også et år, hvor den danske økonomi har klaret sig bedre, end man regnede med. Det har blandt andet haft den positive betydning, at mange flere borgere er kommet i arbejde, til glæde for såvel den enkelte, som for samfundsøkonomien. Samlet set er det muligt for os at reservere 48 millioner kroner i forbindelse med blandt andet regnskabet til Corona-udgifter i 2022 samt til flygtninge fra Ukraine, og tilbagebetaling til staten for udgifter til ledige, som var penge, vi modtog, men heldigvis ikke fik brug for. Jeg er glad for, at vi på denne vis kan polstre os, så vi kan udvise overskud til at tage imod og skabe trygge rammer for flygtede familier fra Ukraine. Og jeg er på alle måder tilfreds med at kunne sende et regnskab videre til revision, der vidner om, at borgerne i Køge Kommune har modtaget god service på vores kerneområder i året, der er gået, siger borgmester Marie Stærke.

Regnskabet for seneste år viser også en række af de aktiviteter, der prægede 2021, som fx, at der har været rejsegilde på den sociale institution Føllehavegård, hvor 10 af kommunens mest sårbare kan flytte ind i trygge rammer til sommer. Desuden har der været indvielse af daginstitutionen Den grønne Planet med plads til op mod 180 af kommunens yngste medborgere. I 2021 blev også indviet Hal 3 og den nye foreningsbygning i Køge Idrætspark, og dermed er endnu en milepæl nået i at skabe topmoderne rammer til glæde for alle brugerne. Endelig blev Køge Jorddepot og Køge Havn færdiggjort, der siden 2007 har udvidet byen ud i vandet og skabt et nyt erhvervsområde på havnefronten, og desuden skabt plads til byudviklingen på Sdr. Havn. Samtidig har projektet forvandlet havnen til Danmarks ottende største, og har bundet Skandinavisk Transport Center og det europæiske motorvejsnet sammen med ”den blå motorvej” med stor betydning for den erhvervsmæssige udvikling i Køge.

Kommentarer