Uddannelse

Køge Kommune slår et slag for velfærdsuddannelser ved CAMPUS+

Foto: CAMPUS Køge

Når CAMPUS Køges store læringsfestival CAMPUS+ løber af stablen fredag d. 2. september, inviterer Velfærdsforvaltningen unge til velfærdsfest på stationstorvet. Her kan de høre om deres muligheder for at tage en sundhedsuddannelse i Køge Kommune.

”Måske kommer det som en overraskelse for nogle, men i Køge Kommune har vi faktisk ansat over 200 elever og studerende fra de såkaldte velfærdsuddannelser. Det er blandt andet inden for fagene: Social- og Sundhedshjælper og -assistent, sygeplejerske, pædagog m.fl.”, fortæller Camilla Meyer, Ældre- og Sundhedschef i Køge kommune og tilføjer:

”Og vi har brug for endnu flere, for vi skal fortsat uddanne og understøtte behovet for stærke fagligheder i vores kommune. Derfor deltager vi i CAMPUS+ for at inspirere og motivere endnu flere unge og uddannelsessøgende til at vælge en uddannelse inden for velfærd – og gerne i Køge kommune”.

Arbejdskraft mangel og rekrutteringsudfordringer

I juli meldte uddannelsessektoren ud, at 20% færre personer har søgt ind på de fire store såkaldte velfærdsuddannelser sammenlignet med sidste år. I Danmark mangler der kvalificeret arbejdskraft på de store velfærdsområder og det kan på længere sigt blive vanskeligt at levere velfærd af høj kvalitet til borgerne. Det skyldes blandt andet en stigning i antallet af ældre, men også en stigning i efterspørgslen efter velfærdsydelser, der skal leveres af kommunen.

Samtidig får kommunerne flere og mere komplekse opgaver at varetage over for borgerne. Køge Kommune er derfor i gang med en målrettet indsats for at hjælpe flere til at påbegynde og gennemføre en uddannelse rettet mod velfærdsområderne og samtidig fastholde endnu flere i de forskellige job-typer.

”Lige nu kan vi mærke, at det er blevet sværere at rekruttere eksempelvis elever til sundhedsuddannelserne til Social- og Sundhedshjælper, Social- og Sundhedsassistent samt sygeplejerskestuderende. Vi er nødt til at tænke langsigtet og vise de unge, hvor spændende jobs vi har i kommunen, og hvad de kan bruge deres uddannelser på velfærdsområdet til hos os ”, forklarer Camilla Meyer. 

Høj faglighed og plads til personlig karriereudvikling

Ifølge Camilla Meyer er de job, Køge Kommune har til både social- og sundhedshjælpere og -assistenter og til sygeplejersker fantastiske.

”Det er fag fyldt med høj faglighed og plads til personlig karriereudvikling. Det er vigtigt, at vi deler dette budskab med de unge, så de har det med i deres overvejelser, når de skal vælge deres uddannelsesvej. Til CAMPUS+ får vi mulighed for at møde en helt masse unge mennesker og vise faget frem ved at skabe en stor velfærdsfest. Det glæder jeg mig vildt meget til”, siger Camilla Meyer.

Eleverne kommer bl.a. til at prøve kræfter med at lægge forbinding på sår og dosere medicin, og de får et indblik i den teknologi som også er en del af sundhedsfagene. Camilla opfordrer også øvrige borgere til at kigge forbi velfærdsforvaltningens stand på Stationstorvet d. 2. september 2022 mellem kl. 9 og 12.

”Det aldrig er for sent at tage en velfærdsuddannelse. Der er rigeligt med ledige jobs. Og derfor tager vi også godt imod, og har brug for, de ”voksne” og joberfarne, som gerne vil foretage et karrieremæssigt brancheskift” siger Camilla Meyer. 

Et møde i øjenhøjde

Phie Lambert, CAMPUS+ projektleder i CAMPUS Køge.er meget glad for, at Køge Kommunes Velfærdsforvaltning deltager i CAMPUS+.

”De unge har brug for at møde arbejdspladser i øjenhøjde. Og det er det, CAMPUS+ kan. Begivenheden giver de unge mulighed for at få afprøvet fag og brancher på egen krop. På den måde bliver de unge klogere på, om en sundhedsuddannelse kunne være den vej, de skal vælge”, siger hun.

Kort om CAMPUS+

CAMPUS Køge arrangerer i samarbejde med Køge Festuge læringsfestivalen, CAMPUS+ midt i Køge by. Her samler partnerne næsten 3.000 unge primært fra Køge, Stevns, Solrød og Greve Kommune. Samtidig opstiller uddannelser, virksomheder og foreninger ca. 100 strande med aktiviteter. Her kan eleverne fra 9. og 10. klasser, gymnasier og erhvervsskolerne deltage i aktiviteter, som introducerer de unge til forskellige uddannelser og jobs.

Kommentarer