Køge by

Køge Bro får ny belægning, lukkes for biltrafik i tre måneder

Renoveringen af Køge Bro går i gang i slutningen af august og varer frem til slutningen af november.

I slutningen af august går renoveringen af Køge Bro i gang – der bliver lukket for al biltrafik over broen frem til slutningen af november, hvor projektet af den ikoniske bro forventes afsluttet. Busser, cyklister og gående vil fortsat kunne passere.

I mere end 400 år har der været en bro. Først var den af træ – siden 1637 har den ifølge Køge Arkivernes beskrivelse været af sten, mens Køge Bro, som vi kender den i dag, er opført i 1802.

Broen forbinder Fændediget med Brogade og er blevet udvidet af flere omgange i takt med, at trafikken er vokset. Seneste udvidelse fandt sted i 1994, hvor Køge Bro blev genindviet – og nu er det tid til en renovering af belægningen på den ikoniske bro.

Køge Bro er et af Køge Kommunes kulturhistoriske monumenter, som også i dag er af afgørende betydning for adgangen til Brogade og resten af Køge Midtby. I Køge Kommune har vi længe bygget nyt og flot – men vi har også et ansvar for at passe på det, vi har.

Derfor har byrådet afsat midler til blandt andet at renovere nogle af vores gamle broer, som jo fortsat er vigtig infrastruktur, siger formand for Teknik- og Ejendomsudvalget, Lene Møller Nielsen, om det kommende renoveringsarbejde.

Arbejdet, som består i udskiftning af brobelægningen i hele krydset samt ny membran over selve broen, begynder 21. august og varer frem til slutningen af november. I perioden vil der være lukket for al biltrafik over broen samt i krydset mellem Fændediget, Brogade og Køge Bro. Der vil være skabt plads til, at busser, gående og cyklister kan benytte både broen og krydset.

Illustration: Køge Kommune

Kommentarer