Samfund

Herfølge Bjergby et skridt nærmere realisering

Skitse over området 'Frikvateret' i den nye bydel i Herfølge. Illustration: WERK Arkitekter

Herfølge Bjergby bliver et nyt lokalsamfund for alle, der værdsætter fællesskabet og en bæredygtig hverdag i naturskønne omgivelser. Nu er det ambitiøse projekt et skridt tættere på realisering.

Herfølge Bjergby skal være en bydel for alle, der kan og vil fællesskabet og sameksistens med naturen. Og nu er visionen kommet et betydeligt skridt nærmere realisering, skriver Køge Kommune i en pressemeddelelse.

I sidste uge indstillede et enigt byråd i budgetforliget at prioritere Herfølge Bjergby med midler over de kommende fire år til anlæg af infrastruktur – herunder en daginstitution, og nu har byrådet besluttet, at forvaltningen kan gå i gang med at arbejde på en såkaldt udbygningsaftale med ejerne af den nordlige del af Herfølge Bjergby.

Visualisering af ‘Bygården’ i Herfølge Bjergby. Illustration: WERK Arkitekter

En sådan aftale beskriver fordelingen af udgifter til infrastruktur i området. Samtidig skal der udarbejdes et tillæg til kommuneplanen, som gør det muligt at fremrykke lokalplanlægningen for den nordlige del af Herfølge Bjergby fra 2029 til 2024.

– Det er et meget ambitiøst og unikt projekt, som vi sammen med grundejerne har i Herfølge. Visionen er at udvikle en grøn og mangfoldig bydel, hvor der er plads til alle typer af mennesker og indkomstgrupper, som er enige om at ville fællesskabet og en bæredygtig levevis, siger siger borgmester Marie Stærke og tilføjer:

– Jeg er spændt på at følge udviklingen af et helt særligt område, som gør plads til både et innovativt boliglaboratorium med tiny houses, til ungdomsboliger og seniorfællesskaber og til de attraktive villaer.

Visualisering af ‘Savannen’ i forbindelse med Herfølge Bjergby. Illustration: WERK Arkitekter

 

Kommentarer