Samfund

Her er de første nyudklækkede studenter fra HTX Køge

Traditionen tro får de første studenter lov til at hejse flaget ved HTX Køge. Foto: EUC Sjælland

Roser, huer og glade smil var der nok af i Køge, da årets første studenter kunne fejre deres studentereksamen mandag. Langt de fleste af landets 3.g’ere får i løbet af disse dage deres nye hue på hovedet. Lucas Bacher-Nielsen, Anna Buhl Bechmann, Mikkel Vendelboe Follmann og Andreas Lintrup Larsen var de allerførste, der mandag kunne fejre, at de nu officielt er studenter fra HTX Køge.

Det vrimlede med lettede smil og marineblå studenterhuer på Campusbuen i Køge, hvor HTX Køge har til huse. Årets første studenter blev nemlig udklækket. EUC Sjælland tog en snak med de første fire, der fik huen på, for at høre dem om, hvad deres tanker og drømme om fremtiden er.

Gruppearbejde og bilindustri

Andreas er 19 år gammel, bor i Lellinge og har gået på studieretningen Bioteknologi/Matematik. Han valgte i sin tid HTX grundet hans interesse for matematik og de naturvidenskabelige fag, men også det store fokus på gruppe- og projektarbejde tiltrak ham.

Han starter livet som student med et sabbatår, hvor han vil tænke over, hvilken videregående uddannelse han derefter vil tage. Men han drømmer om at ende i bilindustrien og være en form for ingeniør.

– Jeg er utrolig lettet og har det bare godt, sagde Andreas Lintrup Larsen, da han fik huen på.

Stor kærlighed for naturvidenskab – og en kommende værnepligtig

Mikkel er 19 år, bor i Herfølge og har ligesom Andreas gået på Bioteknologi/Matematik-studieretningen. Mikkel var ikke i tvivl om, at han i sin tid skulle vælge HTX. Han har altid haft en interesse for fysik og kemi, biologi og matematik. I år kom han sågar, sammen med tre klassekammerater, på andenpladsen i en international matematikkonkurrence.

Efter sommerferien står den på sabbatår, men han har allerede en plan for 2025, da han er kommet ind i værnepligten.

Det er svært for Mikkel at vurdere, hvor han er om ti år, men han ønsker at fortsætte den naturvidenskabelige vej og har medicinstudiet i tankerne.

– Det er dejligt endeligt at komme i mål. Det føles næsten helt befriende, men også mærkeligt, at det nu er slut med undervisning, siger Mikkel Vendelboe Follmann.

Højskoleophold og en uddannelse i geofysik og rumteknologi

Anna er 18 år, bor i Vemmedrup og har gået på Matematik/Programmering-studieretningen.

Ligesom Mikkel og Andreas vil hun også gerne starte livet som student med et sabbatår. Der skal hun arbejde og måske på højskole. Hun skal også tage fysik på A-niveau som ekstrafag, fortæller hun.

Valget faldt på HTX i sin tid, fordi hun der kunne have programmering som fag, og så værdsætter hun ‘den specielle, accepterende og tilpas nørdede stemning’.

Om ti år forestiller Anna sig, at hun har gennemført sin civilingeniøruddannelse inden for geofysik og rumteknologi på DTU og arbejder.

Interesse for det naturfaglige

Lucas er 20 år, bor i Herfølge og har gået på Matematik/Fysik-studieretningen. Ligesom de tre andre elever, vil han tage et sabbatår i sommerferien, hvor han skal ‘arbejde løs’.

Han ved endnu ikke, hvilken videregående uddannelse, han vil på efterfølgende, men det vil han gå på opdagelse i under sit sabbatår.

De første studenter på HTX Køge. Fra venstre: Lucas Bacher-Nielsen, Anna Buhl Bechmann, Mikkel Vendelboe Follmann og Andreas Lintrup Larsen. Her sammen med Nynne Afzelius, rektor på HTX Køge. Foto: EUC Sjælland

 

Kommentarer