Samfund

Har I et spændende projekt, så er Landsbypuljen 2024 nu åben for ansøgninger

Foto: Køge Kommune

Drømmer I om at forskønne byens gadekær eller måske at afholde et særligt kulturarrangement i jeres lokalområde? Nu er Landsbypuljen 2024 åben for ansøgninger til og med den 5. august 2024. Og i år kan landsbyer med op til 1.500 indbyggere søge om midler fra puljen.

Nu kan lokale foreninger igen søge penge fra Landsbypuljen til at styrke og udvikle landdistrikterne med tilskud til konkrete projekter og aktiviteter.

Landsbypuljen har fået nyt navn – By- og Landdistriktspuljen – men det gælder fortsat, at puljen kan søges af landsbylaug, borgerforeninger eller andre med relationer til landsbyer og det åbne land, som noget nyt kan alle landsbyer med op til 1.500 indbyggere søge om midler fra puljen. Det betyder, at Lellinge og Algestrup også kan søge.

Projekterne kan være alt fra etablering af bålfaciliteter, over forsamlingshuse til koncerter eller foredrag. Der er ikke fastsat kriterier på forhånd, så Klima- og Planudvalget vil tage konkret stilling til og udvælge hver enkelt ansøgning.

– Det er en vigtig pulje, som har været med til at søsætte mange rigtig fine projekter igennem årene. Jeg ser frem til at se de nye forslag og initiativer – de vidner hvert år om det store, skønne lokale engagement blandt borgerne rundt omkring i vores smukke landsbyer, siger formand for Klima- og Planudvalget, Niels Rolskov (EL).

 Krav til ansøgninger

Ansøgningsfristen er 5. august 2024. I ansøgningen skal indgå beskrivelse af projektet med formål og målgruppe, beskrivelse af det forventede bidrag til den lokale udvikling, den fysiske placering, billeder eller anden visualisering af projektet, budget herunder ansøgte støttebeløb og forventede driftsomkostninger. Ansøgningen sendes i én samlet mail til tmf@koege.dk. attention:Planteamet.

Projekter, der tildeles støtte fra puljen, skal godkendes og eventuelt tillades af kommunens Teknik- og Miljøforvaltning, før de bliver sat i gang – den tilladelse er projektansøger ansvarlig for at indhente.

Som noget nyt vil der være en forældelsesfrist på to år for tildelte midler.

 

Kommentarer