Samfund

Har du set noget mystisk? Tyveknægte stjæler kommunens Københavnerbænke

De ikoniske københavnerbænke er boltet fast, alligevel er tyve ad to omgange lykkedes med at fjerne dem. Foto: Køge Kommune

Det er ikke første gang, at en af de smukke Københavnerbænke, som pryder forskellige offentlige steder i kommunen, bliver stjålet. Udvalgsformand opfordrer til, at man som borger melder ind til Vej Park og Byrum, hvis man ser manglende bænke eller anden mistænkelig adfærd, som kan spare kommunen for de unødige udgifter.

De er både gode at sidde på og smukke i deres udformning, de klassiske københavnerbænke. Med deres karakteristiske støbejern og grønmalede træplanker pryder de på mange stier og andre steder – også i Køge Kommune. Men desværre er det sket flere gange, at bænkene, der ellers er boltet fast, bliver stjålet og efterfølgende set til salg på digitale platforme, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

– Det er dyre bænke, og selvfølgelig er tyveri noget, kommunen melder til politiet. Men bænkene skal jo erstattes, og det er rigtig ærgerlige udgifter. Det er jo kommunens og dermed vores allesammens ejendom, og derfor vil vi gerne opfordre til, at man som borger melder ind, hvis man ser noget mistænkeligt, eller hvis man opdager en tom plads, hvor der plejer at stå en bænk, siger formand for Teknik- og Ejendomsudvalget, Lene Møller Nielsen (S).

De klassiske københavnerbænk koster omkring 14.000 kroner, og der er forsvundet to i løbet af dette forår; tyveriet af den seneste bænk er sket på Ølbyvej, oplyser kommunen.

Hvis man som borger ser noget mistænkeligt eller opdager en tom plads, hvor der plejer at stå en bænk, kan man melde det ind med en mail til vejparkogbyrum@koege.dk

 

Kommentarer