Kultur

Foredrag om den tabubelagte debat om aldring

Anette Tybjerg-Jeppesen. Foto: Anette Tybjerg-Jeppesen, Kbh UNI

Der er ikke enighed om, hvornår man er senior, ældre eller gammel. Teaterbygningen åbner debatten i forbindelse med et foredrag 28. november.

Hør Anette Tybjerg-Jeppesens foredrag om fordomme og stereotyper om alder. Anette er psykolog og forsker i aldring ved Københavns Universitet. Anette siger: – Der er ikke enighed om, hvornår man er senior, ældre eller gammel, men vi er alle sammen enige om, at vi helst ikke vil kaldes noget af det.

Findes aldersdiskriminering? Også kaldet alderisme? 

Hvad er Alder-isme?

Alderisme er, kort fortalt, måden man tænker, føler og opfører sig på overfor andre mennesker baseret på alder. Alderisme kan være rettet mod én selv eller mod andre.

  • Fremstilles ældre voksne som magtesløse, sårbare og anses alderdom for at være problematisk?
  • Fremstilles aldring som noget man er nødt til at modsætte sig, forsøge at bremse eller forsøge at forklæde?
  • Hvordan bliver den sidste del af arbejdslivet en værdifuld affære for både den enkelte og for arbejdspladsen?
  • Hvordan fungerer tilværelsen når man har trukket sig tilbage fra arbejdsmarkedet?

– Jeg lover en hyggelig aften med et måske lidt tabubelagt emne og mulighed for en god debat. Vi starter med en musikalsk oplevelse inden foredraget, fortæller Margit Kjellquist fra Teaterbygningen.

Fire gæve gutter, som dyrker deres passion for musik, efter at de har trukket sig tilbage fra arbejdsmarkedet, giver et par numre. Musikken starter 18.45.

– Vi søger for kaffe og småkager undervejs, og husk at alle aldre er velkomne, det er bare tilmelde sig hurtigst muligt, inden alle stole bliver optaget, lyder det fra Margit Kjellquist.

Hvor og hvornår

Foredraget finder sted mandag den 28. november kl. 19 til 21 i Teatersalen på Teaterbygningen, Bag Haverne 1 i Køge.

Arrangementet er gratis, men tilmelding nødvendig og kan ske via www.teaterbygningen.nu eller på mobil 21 12 10 15 mandag til torsdag klokken 9-11.

Tilmelding via www.teaterbygningen.nu eller sms/ring mobil 21121015 mandag-torsdag bedst kl. 9-11. Det er gratis at deltage, da aftenen er arrangeret med støtte fra Foreningen af 2. april 1876´s Mindefond. Begrænset antal pladser. Først til mølle.

Kommentarer