Samfund

Fire HTX-elever fra Køge vinder sølvmedalje i international matematikkonkurrence

Torsdag den 16. maj blev sølvmedalje-vinderne fra 3.b på HTX i Køge hyldet med diplomer, pokaler og høje klapsalver fra deres lærere, rektor og skolekammerater. Her ses Daniel Florescu , Mads Kofod Reitoft og Mikkel Vendelbo Follmann. Emilie Sofie B. Jensen kunne desværre ikke være med til fejringen. Foto: EUC Sjælland

Med en sølvmedalje ved den såkaldte A-lympiade i Holland, har Daniel Florescu, Emilie Sofie B. Jensen, Mads Kofod Reitoft og Mikkel Vendelbo Follmann fra 3.b på HTX i Køge, sikret sig international hæder i algebraens verden. Det blev fejret på festlig vis på skolen torsdag den 16. maj.

De deltagende hold fra Danmark kvalificerede sig til den internationale konkurrence via en indledende konkurrence i Danmark. I den danske konkurrence kom gruppen på førstepladsen. Det foregik ved, at elever i grupper skulle besvare en opgave, og de bedste herfra kvalificerede sig til at deltage i den store finale i Holland, der fandt sted 14. til 18. marts, hvoraf to af dagene var afsat til konkurrencen.

– Jeg synes, at konkurrencen og turen til Holland har været sjov og spændende. Konkurrencen bestod for det meste af at sidde i en tildelt feriebolig og skrive på vores tildelte opgave. Selvom det har været en international konkurrence, så har opgaven haft et virkelig fint niveau, siger Mads Kofod Reitoft om gruppens oplevelser i Holland.

– Det fedeste ved konkurrencen var selvfølgelig at snakke med de andre deltagere fra andre lande. Vi fik snakket med hold fra Kroatien og Holland, hvilket var superhyggeligt. Efter konkurrencen havde vi halvanden dag i Holland, som vi brugte på at opleve byen, spise noget lækker mad og se et par museer, fortæller han.

En stolt rektor

A-lympiaden er ikke kun en test af matematiske færdigheder, men det er også en mulighed for at fremhæve vigtigheden af samarbejde, problemløsning og kreativ tænkning. HTX-holdet fra Køge har demonstreret disse kvaliteter med stor succes, mener rektor ved Køge HTX, Nynne Afzelius.

– Jeg er utroligt stolt af Daniel, Emilie, Mads og Mikkel for deres virkelig flotte præstation i A-lympiaden, siger hun.

– Resultatet er et sikkert bevis på, at de har kunne samarbejde, tænke hurtigt og kreativt og anvende alt det, de har lært på Køge HTX. De er fremragende repræsentanter for vores skole, og jeg er også ekstra stolt over, at det er andet år i træk, at vores lærer, Turgay Kart, kan sende et hold fra Køge HTX til konkurrencen i Holland. Kombinationen af dygtige lærer og engagerede elever skaber den slags resultater, siger Nynne Afzelius.

“Bare spring ud i det”

Hvis man overvejer at starte på HTX, så er det ikke noget, man behøver at overtænke, hvis man spørger en af vindereleverne fra HTX i Køge.

– Mit råd er, at man bare skal springe ud i det. I folkeskolen var jeg var selv meget glad for naturvidenskab og især matematik. Jeg er enormt glad for, at jeg valgte HTX, det var det helt rigtige for mig. Vi har et enormt stærkt fællesskab og nogle superdygtige og engagerede lærere, der altid står klar til at hjælpe, hvis man får brug for det, siger Mikkel Vendelbo Follmann.

Førstepladsen i konkurrencen gik til en gruppe elever fra Japan, mens tredjepladsen også gik til Danmark, nemlig en gruppe elever fra Birkerød Gymnasium.

Lærer, Turgay Kart, fik æren af at hænge sølvmedaljerne om halsen på sine dygtige elever. Foto: EUC Sjælland
Lærer, Turgay Kart, fik æren af at hænge sølvmedaljerne om halsen på sine dygtige elever. Foto: EUC Sjælland

 

Kommentarer