Navnenyt

Er Lene fra Wika i Køge Danmarks sødeste kassedame?

Lene Foskjær fra Køge er blandt de nominerede i Danmarks Sødeste Kassedame m/k 2022. Foto: Henrik Bjerregrav

Lene Foskjær er altid klar til at give en hjælpende hånd eller en frisk bemærkning til kunderne i Wika Meny, og derfor er hun i finalen i ugebladet Hjemmets kåring af Danmarks Sødeste Kassedame m/k 2022.

Lene Foskjær har ikke alene et smil og en frisk bemærkning til kunderne i Wika Meny på Gymnasievej i Køge, hun er også opmærksom på at hjælpe dem, der har behov for det.

– Jeg er nok også meget smilende. Jeg hader selv at komme ind i en butik, hvor der står en – undskyld udtrykket – ‘sur madamme’. Prøv dog at være lidt glad. Verden smiler tilbage, siger 60-årige Lene Foskjær fra kasse 2.

Til december kan hun fejre 10-års jubilæum i Wika Meny, hvor hun blev ansat efter at have arbejdet først på fabrik og siden 14 år i et tomatgartneri. Lene Foskær fandt sig hurtigt til rette ved kassen og havde også overskud til at lave lidt sjov med kunderne samtidig med, at hun lynhurtigt fik scannet deres varer.

– Som ung arbejdede jeg på akkord. Det gik stærkt, og det sidder stadig i fingrene, siger Lene Foskjær, der også er opmærksom på, at det ikke skal gå for hurtigt.

En kunde fortæller til ugebladet Hjemmet, at hun lider af angst og har brug for at få alle sine varer op på båndet, inden kassedamen begynder at scanne, og det har Lene Foskjær forståelse for. Hun tager en tår vand, så kunden får ekstra tid til at lægge sine varer på båndet.

– Kunden bliver stresset, hvis jeg begynder at køre med varerne for tidligt. Så venter jeg da bare, til hun har lagt det hele op. Det gør jeg også, når andre kunder siger, at jeg kører for hurtigt, siger Lene.

Har en kunde kurs mod hendes kasse på et tidspunkt, hvor hun er på vej til pause, udsætter Lene Foskjær gerne pausen, til hun har ekspederet. Og har en kunde glemt en vare, kan hun godt finde på at gå ned og hente den.

– Så kommer jeg også ud og får rørt mig lidt, siger Lene Foskjær.

Hun hygger sig med kunderne i butikken og får en god snak, mens hun scanner deres varer. Faste kunder fortæller, hvad der sker i deres liv, og hvis Lene skal på ferie, kan hun også finde på at fortælle kunderne lidt om det.

– Jeg synes, det er flot, at kunderne har nomineret mig til Danmarks sødeste kassedame. Det har jeg også sagt til dem. Det vil være en flot titel at få, hvis jeg vinder, siger Lene Foskjær.

Stem på en af de fem kandidater her eller ved at udfylde stemmesedlen fra Hjemmet i denne uge. Sidste frist for at stemme er 25. april. Den endelige kåring finder sted midt i maj, hvor vinderen ud over æren og glæden kan nyde en gaveregn til en værdi af over 25.000 kr.

Kommentarer