112 og retsvæsen

Dreng fra Herfølge kørte på stjålet knallert

Søndag aften kl. 18.00 bemærkede en patrulje en dreng uden styrthjelm køre på knallert ad Vordingborgvej i Herfølge. Da drengen opdagede politiet, vendte han rundt og forsvandt i retning mod Herfølge station.

Her fandt politiet knallerten efterladt, og føreren gik rundt på området ved togstationen. Da drengen igen så politiet, flygtede han via perronerne tværs over jernbanesporene til Bjergvej med en politibetjent bagefter til fods. Det lykkedes politiet at få indhentet drengen i krydset Bjergvej – Søllerupvej, så politiet kunne fastlægge identiteten på ham som en 15-årig dreng fra Herfølge.

Efterfølgende fik den 15-årige en del sigtelser, idet han ikke var gammel nok til at køre på knallerten, som i øvrigt viste sig at være stjålet fra en tunnel, hvor den havde stået efterladt. Han blev også sigtet for manglende styrthjelm under kørslen, ligesom han også blev sigtet for overtrædelse af jernbaneloven efter krydsningen af jernbanesporene på Herfølge station.

Hans værge blev underrettet og ankom til stedet, så værgen kunne overvære politiets afhøring af drengen i forbindelse med de mange sigtelser mod ham. Efterfølgende blev de sociale myndigheder også underrettet om sagerne mod den 15-årige, der nu kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Kommentarer