Indlæser Begivenheder

Alle arrangementer

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Søren Sko – “vær’sko”

Afholdes lørdag 20. februar 2021 kl. 20:00

Det Celtic Rock Band Brophy’s Law, som har base i København, består af tre englændere, en skotte og en dansker.

De 4 udenlandsbriter har fået deres liv vendt på hovedet af Brexit – på trods af at de ikke havde stemmeret til folkeafstemningen i 2016. Kan de blive i Danmark? Kan de spille i resten af Europa? Kan de besøge England? Ingen ved det…

På baggrund af denne situation, var forsangeren Neil Brophy i fødebyen Northampton for at besøge familien. Og her lagde han mærke til, at mange hverdagsaktiviteter er nøjagtig det samme som de var inden han – for mange år siden – begyndte en lang jordomrejse som tog ham til blandt andet Australien, New Zealand og USA inden han endte i Danmark. Og før Brexit kom og ændrede så meget for så mange. Bandets nye single “Nice to Know” (that some things stay the same) beskriver hverdagen i en engelsk provinsby med de ord “my country, my heritage Will remain” bliver ‘Brexit idioterne’ på Westminster sat på plads.

Singlen kommer fra det nye album “True Stories”, som handler om Neils rejser, hans rødder i provinsbyen Moulton i det sydlige England hans liv siden. Og så en sang om vikinger -“viking rover” – som de optrådte med i Go’morgen Danmark på TV2.

Neils’ sange henter inspiration fra bl.a. Bob Dylan, Billy Bragg The Pogues, og er fyldte med sociale kommentarer, spillet af bandet Brophy’s Law med en dragende folk rock lyd, som blander traditionel moderne folkemusik, spillet på bl.a. mandolin, sækkepiber, banjo og fløjte. Tidligere kendt som Neil Brophy Band, har bandet i en del år været en favorit på mange danske festivaler, samt festivaler/tourneer i Storbritannien Belgien hvor Neil som charmerende frontfigur gentagne gange bekræfter publikummet i, at de er “lucky people.”

Med det nye album, nyt navn og nye look har bandet allerede fået opbakning fra bl.a. BBC Radio i England hvor Steve Lamaqc (som så tidligere har spillet Neils solo single “the record collector”) har spillet “Nice to know” på BBC6Music.

‘Record Collector” som findes på albummet er oprindelig en solo vinyl udgivelse af Neil Brophy blev spillet af Steve Lamacq på BBC 6 Music. Band versionen af ‘Record Collector’ bliver udgivet på Record Store Day 2020’Vær’Sko’!

Søren Sko – serverer for første gang sange på dansk

I starten af 2020 udgiver han EP’en ‘Stærke Som Løver’ – hans første sange på dansk! Og i april 2021 tager han på solo-tur med lydtroldmanden keyboardspilleren Søren Møller som eneste backing. Turen samler sig om hans nye danske sange og hans efterhånden store bagkatalog af engelsksprogede solosange, der ikke har været ‘luftet’længe – Der er så et par sange fra hans deltagelse i ‘Toppen af Poppen’ sidste år, som fortjener at blive fortolket live.

– Jeg har lyst til at fortælle noget mere, både i mit musikalske udtryk historierne bag mine sange..
Min live tour i april vil blive en tur rundt i Skoens univers – på ‘engelsk/dansk’ krydret med ufortalte historier anekdoter om de mange rejser mine sange har taget mig på, både som sanger, sangskriver menneske, fortæller han.

Hvorfor nu på dansk?

– På et tidspunkt havde jeg sagt ja til DR1 til at sætte musik til et digt af August Schade, genlæste i den forbindelse Emil Aarestrup Jeppe Aakjær. Det starter en lavine, ordene kommer buldrende, jeg bliver simpelthen nødt til at skrive min første sang på dansk. Det tager 20 minutter, derefter skrev jeg 4 danske sange på en uge, som alle er blevet ret vellykkede. Hvis jeg selv skal sige det. Så derfor! Fortæller han.

Som Kim Larsen engang sagde: ‘Sangene hænger derude, de skal bare plukkes!’

– Så længe jeg kan huske – fra jeg som helt lille hørte min far nynne til Nat King Cole, til jeg skrev min første sang – har jeg næsten udelukkende lyttet til engelsksproget musik. Men i gymnasiet skrev jeg digte på dansk, til afgangseksamen valgte jeg så at skrive et digt! Men mig som normalt fik topkarakter i dansk, måtte se mit digt blive haglet ned med et 5-tal (ovenikøbet efter den gamle skala). Jeg var skuffet, lagde låg på, siden har jeg intet skrevet på dansk. Jeg måtte ‘synge’ mine tanker på engelsk. Indtil nu, siger Søren Sko og fortsætter:

– For første gang i min karriere er det ordene der er kommet før musikken – det har jeg aldrig prøvet før. Da jeg, sammen med min producer, lavede råskitsen til en af mine nye sange, ‘I al elskværdighed’, var jeg lige ved at græde, fordi musikken ramte ordene virkelig løftede dem. Havde jeg bare læst teksten op ville det slet ikke have haft samme effekt. Jeg har genopdaget min glæde ved det danske sprog de mange ‘greb’ man kan tage fat i som sanger sang- skriver. Det danske sprog ‘synger’ på en anden måde end det engelske skal så synges på. Ordenes rytme tonernes sprog.

At skrive og synge på dansk har så haft en effekt på mine gamle engelske sange, måden jeg fortæller de sange på, har nu en helt anden intensitet! De er nyopfundne, som sanger er det skønt at udfordre sig selv. Jeg glæder mig utroligt meget til denne intense tour på ‘engelsk/dansk’. Og til at fortælle om mig, slutter han.

Entré: 120-245 kr

Tid

Dato:
lørdag 20. februar 2021
Tidspunkt:
20:00

Sted

Teaterbygningen
Bag Haverne 1
Køge, 4600
+ Google Maps

Alle arrangementer