Samfund

Corona: Søg støtte for tabte juleindtægter

Hvis jeres forening er medlem hos DGI, kan I nu søge støtte for de penge, I tabte ved aflysning af arrangementer i julen. 

Folketinget har afsat i alt 16,2 millioner til en fælles hjælpepulje for DIF og DGI. Pengene kan kun søges gennem DGI’s centrale foreningsregister, og de skal bruges til at dække nettoindtægterne fra aflyste arrangementer i perioden 19. december 2021 – 15. januar 2022. De kan derfor ikke bruges til at dække tab af medlemsindtægter, sponsorer eller øvrige driftsomkostninger ved Corona i perioden. 

Sådan søger I:

Ansøgningsfristen er den 8. februar kl. 12.00.

I søger gennem Centralt ForeningsRegister (CFR)

Husk Coronapas, mundbind og anbefalinger

Heldigvis ser det ud til, at vi kan se en ende på tiden med Corona-restriktioner. 

Husk at der stadig er krav om brug af mundbind på følgende steder:

·                                 Lokaler, hvor der udøves idræts- og foreningsaktiviteter, herunder svømmehaller, idrætshaller, træningscentre og foreningslokaler.

·                                 Indendørs faciliteter i tilknytning til udendørs idrætsarrangementer med betalende tilskuere eller tilskuere, som tilbydes billetter gratis, som sædvanligvis ville blive udbudt til salg, herunder fx toiletter, salgsboder, indendørs trappepassager på et stadion mv.

·                                 Lokaler, hvor der udøves kulturaktiviteter, herunder biblioteker, arkiver, zoologiske anlæg, akvarier, museer, kunsthaller, kulturhuse, biografer og lokaler, hvor der afholdes forevisninger, storskærmsarrangementer, koncerter, scenekunstforestillinger, musik- og kulturskoler, andre kunstskoler og grundkurser på kunstområdet.

·                                 Indendørs på videregående kunstneriske uddannelser

·                                 Folkehøjskoler. Kravet gælder kun for besøgende, oplægsholdere mv.

·                                 Lokaler, der anvendes til folkeoplysende voksenundervisning, herunder aftenskoler, daghøjskoler og Folkeuniversitetet.

I må dog gerne tage mundbindet af, når I sidder ned, eller mens I er i gang med at udøve kultur- idræts- eller foreningsaktivitet.

Coronapasset skal I stadig bede om at få vist her:

·                                 Svømmehaller, dog ikke i forbindelse med forenings-, undervisnings- eller uddannelsesaktiviteter.

·                                 Indendørs træningscentre. Kontrol kan ske via stikprøver mindst 1 gang i døgnet.

·                                 Lokaler og lokaliteter, der anvendes til folkeoplysende voksenundervisning, herunder aftenskoler, daghøjskoler og Folkeuniversitetet.

·                                 Lokaler og lokaliteter, herunder idrætshaller, stadions, travbaner mv., hvor der afholdes idrætsarrangementer med betalende tilskuere eller tilskuere, som tilbydes billetter gratis, som sædvanligvis ville blive udbudt til salg.

·                                 Zoologiske anlæg og akvarier.

·                                 Museer, kunsthaller, kulturhuse og lignende.

·                                 Biografer eller lignende, hvor der afholdes forevisninger

·                                 Lokaler og lokaliteter, hvor der afholdes storskærmsarrangementer.

·                                 Lokaler og lokaliteter, hvor der afholdes koncerter, scenekunstforestillinger m.v.

·                                 Folkehøjskoler

·                                 Videregående kunstneriske uddannelser

Det er stadig ikke tilladt at afholde arrangementer for stående publikum frem til 31. januar. Hvis der er flere end 500 publikummer forsamlet indendørs, skal de inddeles i sektioner med plads til 500 i hver – dog højest 1.500 mennesker – og ingen af sektionerne må have kontakt til hinanden.

Endelig kan I følge anbefalingerne til idræt med børn og unge:

·                                 Klæd om hjemmefra: I det omfang, det er muligt, opfordres alle børn og unge til at møde op omklædte. Opfordringen gælder dog ikke i svømmehaller og andre steder, hvor det ikke er foreneligt med aktiviteten.

·                                 Bed forældrene aflevere deres børn udendørs: Er det muligt, så bed forældrene om at aflevere og hente deres børn uden for hallen.

·                                 Hold afstand: Mind forældre og andre voksne om at holde afstand, hvor det er muligt. Afstandsanbefalingen gælder ikke mellem udøvere, trænere samt mellem forældre og børn ved børn-voksenaktiviteter mv.

·                                 Opdel aktiviteterne i mindre grupper: Kan aktiviteterne på en naturlig måde planlægges inden for mindre og faste grupper/hold, anbefales dette.

Hold jer opdateret

Husk at I altid kan holde jer opdaterede på detaljer og finde svar på spørgsmål på Kulturministeriets hjemmeside

Kommentarer