Køge by

Borgere på daghjem får oplevelser højt til vejrs

Borgerne på daghjemmet i Rådhusstræde i Køge går en spændende uge i møde, når de sammen skal flyve i både luftballon og helikopter. Oplevelserne er finansieret af midler fra staten, som blandt andet er afsat til at give udsatte borgere gode oplevelser efter corona-tiden.

Der er garanti for adrenalinkick og smuk udsigt, når borgerne i daghjemmet på genoptræningscenteret skal ud at flyve i helikopter og i luftballon.

Oplevelserne er finansieret af midler fra staten og er en del af den pulje, som skal sætte gang i oplevelsesindustrien og samtidig give udsatte og ældre borgere nogle gode oplevelser efter et par hårde år med corona:

”Oplevelser og ture ud af huset er med til at højne borgernes livskvalitet og giver dem minder, som de kan snakke med deres pårørende og familie om. Det er samtidig med til at styrke relationer borgerne imellem på daghjemmet, og troen på, at man på trods af fysiske eller kognitive udfordringer, stadig kan kaste sig ud i nye og meningsfulde aktiviteter, som man måske aldrig havde tænkt blev realistisk. Måske vil det også være med til at borgerne på egen hånd kaster sig ud i nye og anderledes aktiviteter og fællesskaber”, siger Lars Hoppe Søe, som er leder af Sundhed, Træning og Rehabilitering. 

Borgerne har selv valgt oplevelserne

Det er borgerne i daghjemmet, som er kommet med ideer til, hvordan pengene skal bruges og hvad de gerne vil lave. Og hermed kommer forslaget om oplevelserne højt til vejrs fra dem.

Tidligere har borgerne blandt andet været i skovtårnet, i biografen, på restaurant, i teateret og meget mere. Alt sammen også finansieret af covid19-midler.

Om borgerne på daghjemmet:

Borgerne på daghjemmet har kognitive og fysiske udfordringer og kommer i daghjemmet fra en dag til alle ugens hverdage alt efter behov.

Mere om finansieringen af turen

I marts 2021 blev der indgået politisk aftale i folketinget om støtte til oplevelsesindustrien gennem betalte oplevelser for en række udvalgte målgrupper – herunder ældre, udsatte og børn. Midlerne er fordelt mellem kommuner, regioner og private/selvejende bo-og dagtilbud samt civilsamfundsorganisationer.

 

Kommentarer