Livsstil og forbrug

Boom i efterspørgsel: Køge elsker mikro- og minibiler

Mikro- og minibiler er populære, hvor Bjarne Nielsen i Køge oplever øget efterspørgsel. De budgetvenlige biler er lette at vedligeholde, hvilket tiltrækker mange bilkøbere.

Den høje inflation, som har hærget landet den sidste tid, har uundgåeligt påvirket danskernes brugs- og købsvaner. Valg af bil er ingen undtagelse, og det oplever Bjarne Nielsen og Bilernes Hus, der er en del af Nielsen Car Group.

”Vi ser en stigende efterspørgsel på mikro- og minibiler her i Køge, og en af årsagerne kan være den høje inflation, som der har været. Men selvom priserne har steget de sidste måneder, så har vi stadig brug for at komme rundt, og det er her, de budgetvenlige og praktiske mikro- og minibiler træder ind i billedet”, lyder det fra Carsten Furman, salgschef, Bjarne Nielsen, Køge.

Statistik fra branchen bakker op om den tendens, som Bjarne Nielsen oplever. Bilinfo.dk rapporterer om at mini- og mikrobiler er blandt de biler med den korteste liggetid på Bilbasen, som bekræfter den øgede efterspørgsel på disse typer af biler.

Små bilmodeller har bred appel
Bilernes vedligeholdelsesomkostninger er fornuftige, og det gør dem til et populært valg for folk, der ønsker at spare penge uden at gå på kompromis med køreglæden. Bilkøberne er ivrige efter at investere i disse pålidelige og økonomiske biler.

”Vi sælger utroligt mange brugte mikrobiler fordelt udover hele landet. Det er en bil, som kan sælges meget hurtigt igen og derved er omsætningshastigheden høj. Biltypen tiltaler alle aldersgrupper: Både den yngre målgruppe, som skal have deres første bil, men det kan også være en almindelig familie, der skal have en bil nummer to eller den ældre gruppe, som ønsker en nedjustering af deres nuværende bil”,  fortæller salgschef hos Nielsen Car Group, Glen Voss om målgruppen til mikro- og minibiler, som er den ideelle løsning til bilejere i både store og små byer over hele landet.

Uanset om du skal zigzagge gennem Køges travle gader eller drøne på roadtrip gennem byens omkringliggende landlige områder, så er mikrobiler som Hyundai I10 og Volkswagen Up! perfekte til dig. Med deres lille størrelse kan du nemt parkere og manøvrere rundt i byen, mens deres økonomiske og pålidelige ydeevne også gør dem ideelle til længere køreture.

Mikro- og minibiler hitter blandt bilkøbere i Køge

På trods af den stigende efterspørgsel, så er mange mikro- og minibiler på vej ud af modelprogrammet hos bilproducenterne. Modeller som Ford Fiesta og Kia Picanto udgår fra produktionen i 2023, og dermed vil udbuddet blive mindre af nyere mini- og mikrobiler de kommende år.

“Bilproducenterne er i fuld gang med at skrue ned for de små biler i deres lineup. Én af de store synder er den stigende omstilling til elbiler. Desværre er de billigste elbiler stadig en sjældenhed, da produktionen er dyrere end traditionelle biler. Dog ser vi en stille opkomst af elbiler, som koster under 200.000 kr.”, afslutter Carsten Furman, salgschef, Bjarne Nielsen, Køge.

Kommentarer