Køge by

Bjerggade ombygges til gavn for trafiksikkerheden

Foto: Køge Kommune

I løbet af de kommende måneder vil Bjerggade blive gjort langt mere sikker for især de bløde trafikanter. Anlægsarbejdet begynder i uge 48 og vil i perioder medføre, at Bjerggade bliver ensrettet.

Der er godt nyt til de bløde trafikanter på Bjerggade – ikke mindst de mange cyklister, som hver dag bruger gaden. Fremover skal hastigheden i Bjerggade nemlig ned, og til og frakørslen gøres langt mere sikker. 

Køge Kommune sætter gang i et større saneringsprojekt, som blandt andet betyder, at der vil blive etableret tre bump på vejen og indført en anbefalet hastighed på 30 km i timen. Samtidig vil der blive etableret korte cykelstier i den nordlige ende af Bjerggade op mod Niels Juelsgade og cykelbaner hen imod Stationstorvet.

Endelig vil der afslutningsvis blive lagt ny asfalt. 

– Det er en større ombygning af en central gade, vi sætter gang i nu, og et projekt, som jeg glæder mig til at se realiseret. Vi vil gerne gøre byen til et godt sted at færdes – ikke mindst for de bløde trafikanter, herunder selvfølgelig de mange cyklister. Det er projektet på Bjerggade er rigtig godt eksempel på, siger formand for Teknik- og Ejendomsudvalget Lene Møller Nielsen.

Anlægsarbejdet vil i perioder medføre, at Bjerggade bliver ensrettet.

Projektet, der starter ultimo november, får følgeskab af yderligere et projekt på Niels Juelsgade, som ligeledes vil have til formål at øge sikkerheden. Samlet set forventes arbejdet med forbedringerne at strække sig frem mod august 2023.

Kommentarer