Køge by

Årets adventskrans fra FGU lyser med et bæredygtigt budskab

Adventskransen på Køge Torv er lavet i samarbejde mellem FGU og Køge Kommune. Mange af materialerne er genbrugsmaterialer, og der er tænkt over energiforbruget på kransens lys.

Igen i år står FGU, den forberedende grunduddannelse, i samarbejde med Køge Kommune for adventskransen på Køge Torv. Det er FGU-linjerne Smed og Gartner, som har stået for den flotte krans, der står med røde og grønne farver. I år er kransen så vidt muligt lavet af genbrugsmaterialer, og der er tænkt over lyssætning og energiforbrug. 

Samarbejdet om kransen går flere år tilbage og har taget adventskransen igennem flere kreative temaer, realiseret af eleverne på skolen. Heriblandt både gammeldags jul i Køge og H.C. Andersens jul.

”Det betyder rigtig meget for os med den adventskrans. Både for elever og lærere og for hele organisationen. Det er en god måde for eleverne at være kreative sammen og ikke mindst at vise andre, hvad de kan. Vi plejer at få en masse gode tilbagemeldinger fra folk om kransen, og det betyder meget for os alle sammen”, siger Egon Hansen, der er Faglærer på FGU og i spidsen for adventskransens tilblivelse.

Lys i mørket 

Årets adventskrans bliver tændt torsdag den 24. november – en måned før juleaften og et par dage før første søndag i advent. Kransens lyskæde består af LED-lys og har timer på, så der er tænkt over energiforbruget. 

”Vi har selvfølgelig haft med i overvejelserne, om vi skulle droppe lyset på kransen i år. Men en adventskrans uden lys ville ikke være helt rigtig. Vi har i stedet sikret os, at energiforbruget ikke er særlig stort, og at der er timer på, så den lyser på de rigtige tidspunkter. Kransen betyder meget for både FGU og også for borgerne i Køge, så vi fastholder et lys i mørket, selvom vi eksempelvis har valgt at slukke hver tredje gadelampe i kommunen”, siger Lene Møller Nielsen, formand for Teknik- og Ejendomsudvalget.

Adventskransen sættes op af elever og lærere torsdag formiddag.

Kommentarer