112

33-årig mand fra Køge sigtet for kørsel uden førerret

Foto: Rigspolitiet

Mandag klokken 11.20 standsede politiet en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet, da føreren kørte en anelse hurtigere end tilladt ad Københavnsvej.

Føreren oplyste at have glemt sit kørekort under kørslen og gav sine identitetsoplysninger til politiet i forbindelse med en forestående sigtelse for overtrædelse af færdselsloven. Da politiet kontrollerede mandens identitet nærmere, var der ikke overensstemmelser mellem de oplysninger, som politiet havde, og de oplysninger, som manden havde givet.

Føreren erkendte nu at have misbrugt et familiemedlems oplysninger for at undgå endnu en sigtelse for kørsel uden førerret.

Der var reelt tale om en 33-årig mand fra Køge, hvis førerret var blevet inddraget af politiet på et tidligere tidspunkt. Han fik således en sigtelse både for kørsel uden førerret igen og endvidere en sigtelse for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at udgive sig for en anden, som derved som uskyldig risikerede at blive strafforfulgt.

Den 33-årige blev gjort bekendt med konsekvenserne, såfremt han for tredje gang inden for tre år blev afsløret i at køre i sin bil, som dermed kunne beslaglægges på grund af gentagne overtrædelser af færdselsloven. Han vil i anledning af disse sigtelser høre nærmere fra politiet, og det vil bilejeren også, idet bilejeren skal sigtes for at have overladt føringen af bilen til en person, som ikke lovligt kunne være fører.

 

Kommentarer